2022. szeptember 29. csütörtök

Ha eddig nem lett volna elég nagy a baj: Kiszivárgott információk szerint hatalmas kórház leépítésre készül a kormány

- Advertisement -

Mindenkit megviselt az elmúlt másfél év. Rengeteget hallottunk arról, hogy az egészségügy mennyire nehéz helyzetben volt. Valljuk be ez a szféra mindig is sok kritikát kapott. Kevés bérek, rossz munkakörülmények melyeknek igazán a betegellátásra szoruló honfitársaink isszák meg a levét.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság fekvőbeteg ellátás rendszerének átalakításával kapcsolatos dokumentuma jutott az RTL klub szerkesztőségének kezébe, melyben meglehetősen érdekes tervekre derült fény.

A kormány már tavaly is beszélt arról, hogy szeretné átszervezni a kórházi rendszert, sőt! Ezt anno még a Gyurcsány-kormány egészségügyi minisztere, Molnár Lajos is fontolgatta.

- -

A tervek szerint hét kórházban megszűnne az aktív betegellátás, ezek közül egyben a krónikus is. 13 további kórházban már nem végeznének műtéteket. A városi kórházak járóbeteg-ellátást végeznének. A nagyobb műtéteket a megyei kórházak kapnák meg. A gond, hogy bizonyos műtéteket még ők sem tudnának elvégezni. Egyes beavatkozásokat csak térségi központokban, egyetemeken vagy centrum kórházbakban lehetne megoldani.

Csak nappal lehetne szülni a kisvárosi kórházakba. Ügyeleti időben a kismamáknak a megyei kórházba kellene elutazniuk. Ennek oka, hogy a városi kórházakban kevés az orvos. Ilyen esetben egyébként születési helyként az anya lakcímét vennék figyelemben az anyakönyvezéskor.

A tervek szerint megszűnne 2470 aktív betegágy is.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság azt mondta az RTL Híradónak, hogy ez egy munkaanyag és a benne szereplő adatokról még nem született döntés. Állításuk szerint nem terveztek intézményt megszüntetni, de fontos a betegellátás minősége. Szerintük Magyarországon több aktív ágy van, mint kellene. Az elöregedő társadalom miatt inkább krónikus ágyakra lenne szükség. Megoldást kell találni erre a problémára.

Itt nézhető meg a teljes videó:

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek