2022. szeptember 29. csütörtök

Gond az AstraZeneca-val? Már Szlovákiában is meghalt egy nő az oltás után

- Advertisement -

Egy 38 éves középiskolai tanár február 27-én elhunyt. Előtte egy bő héttel oltották be az AstraZeneca vakcinával.

Hogy van-e a kettőnek köze egymáshoz?

A tanár, a szlovák televíziónak is nyilatkozott arról, hogy az oltás után belázasodott, fájt a feje és izomfájdalmat tapasztalt. Csak a boncolás fog teljes képet adni arról, hogy okozhatta-e a nő halálát a vakcina. A halál oka egyértelműen tüdőembólia és agyi ödéma. Nem elhanyagolható tényező, hogy a nő trombofíliás volt, amitől genetikailag hajlamosabb arra, hogy trombózis alakuljon ki a szervezetében.

- -

A szlovákoknál egyértelműen van valami az AstraZeneca-val. Eddig 804 esetben jelentettek súlyosabb oltási reakciókat a vakcina beadása után, és sajnos eljött az első haláleset is.

Egyelőre nem bizonyították, hogy az AstraZeneca és a vérrögképződés közt lenne valamiféle összefüggés. Ettől függetlenül Norvégia és Izland is felfüggeszti az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett vakcina használatát.

Korábban már Dánia is úgy döntött, hogy két hétre felfüggeszti az AstraZeneca alkalmazását, miután több esetet is jelentettek, amikor vérrög képződött a beoltott emberek szervezetében.

A britek csütörtöki közleménye szerint nincs olyan adat, mely megerősítené az AstraZeneca és a vérrögképződések közti összefüggést.

Ausztriában egy 49 éves ápolónő hunyt el véralvadási komplikációk miatt. Ő is AstraZenecat kapott tíz nappal a halála előtt. Ausztria ennek ellenére nem állította le az oltást ezzel a vakcinával.

Bulgáriában is meghalt egy 57 éves nő. A bolgárok egy az egyben felfüggesztették az AstraZeneca alkalmazását, amíg a gyógyszerügynökség ki nem vizsgálja az esetet.

Az olaszok sem voltak szerencsések. Náluk egy 43 éves katona halt meg, miután megkapta az ABV2856 tételszámú oltást. Ők is felfüggesztették a használatát.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek