2022. szeptember 29. csütörtök

Felgyógyult a koronavírusból, de élete tönkre ment – Rothadó hússzag kíséri minden egyes nap

- Advertisement -

Sally McCreith tavaly szeptemberben kapta el a koronavírust, és azóta több elhúzódó és kellemetlen problémát tapasztalt, amik igencsak megkeserítik az életét. Az egyik közösségi oldalon arról beszélt, hogyan változtatta meg a Covid-19 az életét. Elmondása szerint olyan baljós “fantomszagok” üldözik minden egyes nap, melyeket leginkább a rothadó húshoz lehet hasonlítani.

A 31 éves Sally azt mondja, hogy most már a fogkrém használata is komoly megpróbáltatást jelent számára, mivel az az érzése mintha hamuval mosna fogat. Zuhanyozáskor pedig olyan szagot érez, mintha rohadó hússal mosakodna.

A Liverpooli Egyetemi Kórházak NHS Foundation Trust orvosképzésének vezetője szerint Sallynek parosmiaja van, ami egy olyan állapot mely során az illatok és ízek eltorzulnak. Ez a pandémia előtt csak nagyon ritkán fordult elő, de most egyre több esetről számolnak be.

- -

A Covid viszont egyéb csúnya és potenciálisan veszélyes hatásokat is okozott, például légszomjat és agyban fellépő problémákat. Az orvosok attól tartanak, hogy Sallynek szívbetegsége is lehet.

Elmondta, hogy férjével betartottak minden szabályt sőt azt szigorúan is vették, de egyik napról a másikra megbetegedtek.

Sally hozzátette, hogy ameddig el nem kapta a vírust, addig veszélyesnek gondolta, de amint átestek rajta már más véleménnyel volt róla.

“Covid életem egyik legrosszabb élménye volt, de ami ezután következett, az még rosszabb volt.”

A vírus neki iszonyatos fejfájással kezdődött, aztán rátört a fáradtság. Ezek után képtelen volt felkelni az ágyból olyan gyenge és kimerült volt. A férjével együtt csúnyán köhögtek, ám annak hangja még jobban aggasztotta őket.

Ahogy teltek-múltak a napok kezdtek egyre jobban lenni. Visszatért a szaglásuk, ám Sally hamar észrevette, hogy szaglása már nem a régi.

“Parosmia alakult ki nálam, ami azt jelentette, hogy minden szag, amit érzek el van torzulva. Folyamatosan rothadó hús szagát érzem, ami szó szerint borzalmas. Ez befolyásolja az ízérzékelésemet is. Régen nagy kajás voltam, de most alig bírok ránézni az ételekre, mivel számomra mindegyik büdös.”

Szeptember óta majdnem 13 kilót fogyott, mert csak bizonyos ételeket tud megenni, amitől nem kapja el a hányinger.

“A fogkrém is borzalmas, mintha hamuval mosnám a fogaimat. Amikor zuhany alá kerülök, úgy érzem rothadó hússal törlöm végig a testem. Sosem érzem emiatt tisztának és igazi paranoia alakult ki bennem. Emlékeztetnem kell magamra, hogy senki sem érzi azt, amit én érzek.”

A férje, családja és barátai mindenben támogatják őt, és nem győzik hangsúlyozni, hogy ők nem érzik azt a kellemetlen szagot rajta, amit ő érez magán.

„Soha nem gondoltam volna, hogy ez velem megtörténhet, de egész életem fenekestül felfordult. Szeretném emlékeztetni az embereket, hogy legyenek óvatosak és védekezzenek. Ma már minden barátom azért verseng, hogy mihamarabb megkaphassák az oltást. Az én esetem pedig még több nyomást gyakorolt rájuk.”

Sally úgy döntött, hogy megosztja történetét a “Spread the Facts” kampányon belül, amely Merseyside és Cheshire közös kezdeményezése.

Dr. Oliver Dray, a Mid Cheshire Kórházak NHS Foundation Trustjának 26 éves orvosa elmondta, hogy egyre több olyan fiatal ember van, akiknek a vírusfertőzés hosszú távú hatása negatív irányba terelődött.

“Ez nem csak a túlélésről szól, hanem a túlélésről és annak lehetséges negatív következményeinek elkerüléséről is. A COVID-19 egy összetett betegség, amely visszafordíthatatlan károkat okozhat.”

Titeket milyen irányban befolyásolt a vírus?

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek