2022. november 29. kedd

Emberekkel teli erkély omlott össze – Az esetet biztonsági kamera is rögzítette

- Advertisement -

Vannak pillanatok az életben, mikor egyáltalán nincs hatásunk a körülöttünk zajló eseményekre és azok következményeire. Ilyen mikor a gyalogátkelőhely zöld jelzésére elindulva elhajt előttünk egy száguldó autó, mikor közvetlenül mellénk csap a villám, vagy mikor egy épület annyira elfárad, hogy összeomlik a lábaink alatt.

Pontosan egy ilyen eset történt a minap a kaliforniai Malibuban. Május 8-án, szombaton különös bejelentést kapott a segélyhívó. Arról számoltak be, hogy egy épület emberekkel teli erkélye összeomlott.

Mint kiderült születésnapi partit tartottak a házban, és a vendégek épp élvezték a jóidőt, a napsütést, no meg a finom italokat, mikor egyik pillanatról a másikra beszakadt alattuk az erkély. Az ominózus esetről a szomszéd épület biztonsági kamerája felvételt is készített, mely hamar felkerült az internetre. Az egész helyzet nagyon ijesztő volt!

- -

A felvételt a helyi TV is megosztotta. A videón tökéletesen látható, ahogy az emberekkel teli erkély összeomlik. A balesetet szenvedő emberek sikolya is jól hallatszik a videón.

A Los Angeles Megyei Tűzoltóság azonnal elindult a helyszínre, s miután megékeztek megkezdődött a mentés. Összesen 15 ember tartózkodott az erkélyen, mikor megtörtént a baj. Egy szemtanú azt mondta a KABC-nek, hogy születésnapi partit tartottak.

Az épületben lévők különös hangot hallottak, majd látták, ahogy barátaik lezuhannak a tengerparti sziklákra. Szörnyen nézett ki.

A tűzoltóság megvizsgálta az épületet, majd megtudták, hogy az ingatlan már nem alkalmas lakhatásra. A közösségi médiában közzétett fotók és videók a kavicsos strandon szétszórt szerkezet maradványait mutatták be.

Sokan természetesen arra voltak kíváncsiak, hogy lehetett ennyi ember az erkélyen és az épületben főleg úgy, hogy Kaliforniában egyértelmű járványkorlátozások vannak érvényben, miszerint tilos tömeges rendezvényeket tartani.

A ház tulajdonosa elmesélte, hogy az ingatlan fiatalok csoportja bérelte ki a hétvégére. Elvileg csak hat embernek kellett volna ott lennie, de a szomszédok arról értesítették őt, hogy 30-nál is többen vannak. Erről semmit sem tudott.

A tulaj megpróbálta felhívni azt az illetőt, aki kibérelte a házat, s megkérte, hogy azonnal hagyják el az épületet, és csak annyian tartózkodjanak ott, amennyi meg lett beszélve. Ez nagyjából 17:00-kor történt, vagyis 15 perccel az ominózus baleset előtt. Hozzátette, örül, hogy senkinek sem esett komolyabb bántódása.

Azért elég félelmetes lehetett átélni. Még jó, hogy nem voltak magasabban.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek