2022. december 2. péntek

Elhunyt Michael Douglas mostohaanyja, Anne Buydens – 102 éves volt

- Advertisement -

Február 5-én volt egy éve annak, hogy Michael Douglas édesapja, Kirk Douglas 103 évesen itt hagyta a földi világot. Most viszont úgy néz ki, hogy a színész 102 éves mostohaanyja is elhunyt. A család szerint Anne Buydens békésen hunyt el Beverley Hills-i otthonában.

A filantrópként, filmproducerként és alkalmi színésznőként tevékenykedő Anne 65 évig élt boldog házasságban Kirkkel. Tény, hogy Michael, Kirk előző házasságából fogant, ám úgy szerette Anne-t mintha a saját édesanyja lett volna.

“Mindannyiunkból a legjobbat hozta ki, különösen az édesapámból.” – nyilatkozott a színész.

- -

“Édespámnak soha nem lett volna igazi karrierje, ha nincs mellette egy olyan csodálatos asszony, mint Anne. Támogatta őt és feltétel nélkül szerette. Cathrine, jómagam és a gyermekeim is imádtuk őt. Mindig a szívünkben fogjuk őrizni őt.”

A német születésű Anne korábban helyszínelőként és asszisztensként dolgozott. A “Kegyelemlövés” című film forgatása során találkoztak 1953-ban. 2017-ben a pár egy memoárt adott ki, melyben Anne a következő emléket idézte fel:

“Órákig beszélgettünk, és egy nagyon furcsa érzés volt a szívemben. Úgy éreztem beleszerettem ebbe az emberbe.”

Egy évvel a találkozásuk után, 1954-ben összeházasodtak Las Vegasban. Pár évre rá megszülettek közös fiaik Peter és Eric. 1958-ban Anne valóban megmentette Kirk életét. Azt követelte tőle, hogy ne szálljon fel Michael Todd rendezővel a New Yorkba tartó repülőgépre.

“Nem tudom miért, de furcsa érzésem volt. Nem Kirk, nem akarom, hogy felszállj arra a gépre. Ha kell menj más eszközzel és találkozz a célállomáson vele.”

Kirk persze dühös volt, de pár napra rá megtudta, hogy a repülőgép lezuhant és senki se élte túl a becsapódást. Kirk ekkor azt mondta feleségének: “Drágám, megmentetted az életemet. Mostantól mindig bízom a megérzéseidben.”

A pár későbbi élete során rengeteg filantróp projektbe keveredett és létrehozták a Douglas Alapítványt a rászoruló emberek támogatására. Az alapítvány milliókat adományozott olyan szervezeteknek, mint a Los Angeles-i Gyermekkórház.

Őszinte részvétünk!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek