2022. szeptember 29. csütörtök

Elhunyt ‘El Risitas’, A Röhögő, aki felejthetetlen nevetésével vált mémmé

- Advertisement -

Meghalt Juan Joya, akit a világ Röhögőként ismer. Jellegzetes nevetését különféle feliratokkal élvezhettük. A komikus 65 éves korában végleg lehunyta szemeit.

El Risitas a nevetésével vált mémmé az internetfelhasználók körében. A színész, komikus 2005-ben szerepelt a Torrente 3 – A védelmező című filmben, de a nézők több alkalommal is láthatták őt különféle beszélgetős műsorokban is. A Röhögő általában munkáiról beszélt, illetve újra és újra bemutatta, mi tette őt világhírűvé.

El Risitas 2007-ben készítette azt a videót, aminek köszönhetően az egész világ megismerte a nevét. Jesús Quintero műsorában arról mesélt, amikor konyhai kisegítőként dolgozott. Elmondta, hogy a piszkos edényeket tengervízzel szerette volna elmosni, ám a dagály elvitte a serpenyőket.

- -

A videót azonban nem mondanivalója tette különlegessé, hanem a humorista nevetése. Szerte a világon hasukat fogták az emberek El Risitas röhögését hallva. A mémmé vált videó után számos mondadóját feliratozták, többek között magyar nyelven is.

Itt például a Szájer-botrányról beszél:

El Risitas azt sem nem hagyhatta szó nélkül, amikor a magyar válogatott kikapott Hollandiától 8-1-re:

Ezt követően ragasztották rá a Francesco Zombori nevet, Zombori Sándor labdarúgó, szakkommentátor után. 2016 áprilisában Joya a TrollFoci szerkesztőségének meghívására Budapestre is ellátogatott.

Juan Joya szív-és érrendszeri problémákkal küzdött, de betegsége egyre súlyosbodott. Tavaly szeptemberben amputálni kellett a humorista lábát és valószínűleg ez volt a halál kiváltó oka is.

El Risitas, A Röhögő április 28-án, szerdán hunyt el a sevillai Virgen del Rocío Egyetemi Kórházban. A színész 65 évet élt.

Nyugodjék békében!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek