2022. december 2. péntek

Elhunyt egy 6 hetes csecsemő a keresztelő szertartás alatt

- Advertisement -

Sajnálatos módon egyre több és több olyan halálesetről számolnak be, ami keresztelő szertartáson következett be. Az ortodox egyház keretein belül megtartott keresztelők során a kisbabákat háromszor mártják bele a szentelt vízbe. Ez viszont már több alkalommal is komoly következményekhez vezetett.

A mostani gyermek elhalálozása súlyos vitát váltott ki az emberek körében. Egy 6 hetes csecsemő szívmegállás miatt halt meg. A gyermek valószínűleg megfulladt a szenteltvízben. A boncolás során folyadékot találtak a tüdejében.

A tragikus esemény román Szucsáva városában történt. Amikor a gyermeket harmadjára mártották bele a szenteltvízbe, hirtelen leállt a szíve. A picit azonnal kórházba szállították, ám az orvosok által végzett újraélesztés ellenére sem tudták megmenteni. A boncolás során egyértelműen kimutatták, hogy a kicsi tüdejében víz volt.

- -

Az emberek megelégelték, hogy ez már a sokadik ilyen haláleset ezért petíciót indítottak a román ortodox egyházhoz címezve. Az állampolgárok változtatást követelnek a rituálé során. Eddig több tízezer ember írta alá, hátha végre valahára elérik, hogy változtassanak ezen a barbár szokáson.

Vasile Banescu egyházi szóvivő szerint elegendő, ha egy pap szenteltvizet önt a gyermek fejére. Felesleges az egész testet belemeríteni a vízbe. Theodosius érsek, aki támogatja a hagyományőrzést, azonban bejelentette, hogy a keresztelő szertartás változatlan marad!

Az ortodox keresztelők meglehetősen hasonlítanak ahhoz, amit a katolikus egyházban gyakorolnak. Háromszori vízbe merítésből vagy szenteltvízzel történő fejöblítésen alapul. A procedúra a születés után 40 nappal is megtartható. A szertartás során a gyermek keresztszülőket kap, akik az anyával és az apával együtt megvallják hitüket a megkeresztelt személy nevében.

A kereszteléskor a gyermeknek olyan nevet kell adni, ami az ortodox szentek listáján szerepel. Ha kisfiút keresztelnek, akkor a keresztapának ortodox vallásúnak kell lennie, ha viszont kislányt, akkor pedig a keresztanyának kell ezt a vallást gyakorolnia.

Szerintetek is barbárság ez a keresztelési módszer?

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek