2022. december 2. péntek

Elhunyt a 100 éves veterán, Tom Moore – Nagy-Britannia nemzeti hőse a koronavírus áldozata lett

- Advertisement -

Tom Moore még a múlt héten került kórházba koronavírus-fertőzés miatt. A veterán áprilisban ünnepelte volna 101. születésnapját.

Halálhírét lányai jelentették be. Bár Moore koronavírus-fertőzéssel feküdt a kórházban, szerettei körében hunyt el.

“Órákat csevegtünk vele, visszaemlékeztünk a gyerekkorunkra és csodálatos édesanyánkra. Együtt sírtunk és együtt nevettünk. Apánk életének utolsó éve nagyon emlékezetes volt: megfiatalodott és olyan dolgokat élt át, amelyekről eddig csak álmodott. Míg sokak szívében csak rövid ideig létezett, számunkra egy elképesztő apa és nagypapa volt, aki örökké a szívünkben él majd” – írták közleményükben lányai.

- -

Tom Moore az elmúlt hetekben már tüdőgyulladással küzdött, orvosi kezelést kapott, de a múlt héten kiderült, elkapta a koronavírust. A veterán a British Airways jóvoltából decemberben még a családjával együtt pihent Barbadoson.

Az idős veteránt nagyon kevesen ismerték a világon, ám Moore kapitány száz éves korára igazi nemzeti hős lett. Az úriember ezredesi ranggal és lovagi címmel is rendelkezett. Mindössze néhány hét alatt lett Anglia egyik legnépszerűbb embere és nem is véletlenül.

Tavaly ugyanis különös kezdeményezésbe fogott. Moore száz kört tett meg a háza körül járókeretével annak érdekében, hogy segítse a brit egészségügyet. Több millió fontot sikerült összegyűjtenie tulajdonképpen családja ösztönzésére, ugyanis szerettei arra buzdították őt, hogy egyszerre mozogjon és jótékonykodjon. A férfi azért száz kört tett meg a ház körül, mert ő maga is száz éves volt.

Előzetes bejelentések szerint nemsokára filmet is láthatunk Tom Moore “hosszú, becsületben megélt életéből”.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek