2022. december 2. péntek

Elbocsátották a brit kukást, mert szétrúgott egy hóembert

- Advertisement -

Az eset az angliai Hereforshire-ban történt, ahol egy kukás szétrúgta egy kisfiú hóemberét. A gyerek az ablakból nézte, mit tesz a hóemberrel a férfi.

Egy biztonsági kamera vette fel, hogy a férfi kárt tett a hóemberben. A kukás nem érti, mi a baj tettével. A kisfiú nővérével és néhány szomszéd gyerekkel készítette a hóembert, amit a kukás szétrúgott.

“Joseph mindig szereti nézni az ablakból a kukásokat és integet nekik. Kedden könnyes szemmel, sírva jött oda hozzám, közölve, hogy a kukás összetörte a hóemberem” – mesélte Sophie Taylor, a fiú édesanyja.

- -

A huszonöt éves anyuka nem tudta mire vélni a férfi tettét, ráadásul úgy, hogy gyermeke végig nézte az egészet. A videofelvételen jól látszik, hogy a férfi többször is belerúg a hóemberbe. Ezt addig csinálja, amíg az darabjaira nem hullik.

A történtek után a helyi önkormányzat elbocsátotta a férfit, aki egy velük szerződésben álló cég dolgozója volt. A kukás a Facebookon közölte, hogy nem érti, miért rúgták ki ezért, hiszen a hóember nem élő személy, így nincsenek érzései és különben is elolvadt volna.

A hóember elpusztítása nagy felháborodást keltett az interneten, de a férfi elbocsátásának még ennél is nagyobb visszhangja volt. A helyi lakosok petíciót indítottak annak érdekében, hogy az önkormányzat visszaadja a 19 éves Callum Woodhouse munkáját. Nagyon fontos lenne, hogy a fiatalember visszakapja állását, mert párja gyermeket vár.

Már több, mint kétezren aláírták a petíciót, akik egyáltalán nem értenek egyet az önkormányzat döntésével. A 19 éves férfi végig dolgozott a pandémia alatt, kockáztatta életét “és mindezt elveszíti egy marék hó miatt. “Nőjjetek fel és adjátok vissza a munkáját!” – kérték az önkormányzatot.

Többen gúnyolódtak is a döntésen, ugyanis úgy vélik, legközelebb már azért rúgnak ki valakit, mert belelép abba a pocsolyába, ami a hóemberből maradt. Woodhouse bocsánatot kért a családtól, de ők nem értékelték a férfi gesztusát. Callum elkeseredett és nem elmondta, mit gondol, érez:

“Ez egy nehéz időszak, itt a járvány közepén. És most nincs munkám, mert szétrúgtam egy hóembert. Elvesztettem a munkámat egy k…szott hóember miatt. És közben van egy családom, akiket el kell tartanom” – -fogalmazott.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az önkormányzat visszaadja-e a férfi munkáját. Kérdés, hogy figyelembe veszik-e a helyi közösség követelését.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek