2022. december 2. péntek

Elálló fülei miatt csúfolták a kisfiút, a plasztikai sebészek csodát műveltek vele… Újra mosolyoghat!

- Advertisement -

A gúnyolódás, megszégyenítés az egyik legrombolóbb tapasztalat lehet, bármilyen életkorban is találkozzon vele az ember. Valósággal felőrölheti a lelket, és tönkreteheti az önbecsülést.

Pontosan ez volt a helyzet egy 6 éves kisfiú esetében is, akit sokáig bántottak elálló fülei miatt, ezért az önértékelése romokban hevert.

Szülei biztató szavainak köszönhetően és némi orvosi segítséggel azonban visszanyerte önbizalmát, és végre újra őszintén mosolygott.

Az első osztályos Gage Bergert hosszú ideig csúfolták az osztálytársai elálló fülei miatt, és ez idővel egyre jobban elkeserítette a fiút. „Azt mondták, úgy nézek ki, mint egy elf, és furcsa füleim vannak” – mondta Gage.

A kisfiú édesapja, Timothy Berger szerint a gúnyolódás a fia természetét is megváltoztatta, míg korábban életvidám és társaságkedvelő gyerek volt, egyre inkább befelé fordult, és rettegéssel gondolt az iskolára.

„Rajtakaptam, ahogy tükörbe néz, és megpróbálja leszorítani a füleit, és amikor ideges lett, szó szerint megragadta a fülcimpáit” – mesélte az édesapa. „Ez tudatalatti cselekedet volt. Azt gondolta, hogy a fülével van a probléma, és biztosan ezért került bajba.”

Timothy és a felesége, Kallie próbálták bátorítani a fiukat, de Gage csak egyetlen dolgot szeretett volna – hogy ne gúnyolódjanak többé rajta. Ezért a szülők elkezdtek más megoldást keresni, mivel attól tartottak, hogy a rosszindulatú megjegyzéseknek hosszan tartó hatása lehet.

- -

Utánanéztek, lehetséges lenne-e plasztikai műtéttel javítani a helyzeten, és amikor meggyőződtek róla, hogy ez járható út, elmondták Gage-nek. „Elmagyaráztuk neki a műtétet, ami csak egy rövid, kétórás beavatkozás. Nagyon izgatott volt miatta. Természetesen, ha nem akarta volna, hozzá sem nyúltunk volna” – mondta Timothy.

Gage szülei felvették a kapcsolatot Dr. Steven Mobley-val, egy plasztikai sebésszel, aki a Utah állambeli Salt Lake Cityben vezet egy alapítványt, és elvitték a fiút egy konzultációra. Dr. Mobley elmondása szerint nem ez volt az első eset, hogy ilyen fiatal páciense volt.

A konzultációt követően Mobley előjegyezte Gage-t a műtétre, amit 2015 szeptemberében végre is hajtottak. A beavatkozás egy részéről, és Gage műtét utáni reakciójáról videó is készült, amit az Inside Edition a YouTube-on is megosztott. Timothy és Kallie a fiuk ágya mellett ültek, biztatták és megnyugtatták őt a műtét előtt, ami két órán át tartott.

Két nappal később Gage végre készen állt arra, hogy vessen egy pillantást új füleire. Mobley óvatosan levágta a kötést a füléről, és a kezébe adott egy tükröt. Gage arckifejezése elárulta, mennyire boldog, amikor megpillantotta a füleit, és felkiáltott örömében: „Istenem!”

Timothy elmondta, hogy a műtét után Gage újra a régi önmaga lett, és nem is lehetett volna boldogabb.

„Sokkal magabiztosabb. Ha valaki most más okból kifolyólag gúnyolódik rajta, kiáll magáért. Amikor hazajön az iskolából, és megkérdezem tőle, hogy telt a napja, már nem azt mondja, hogy senki nem akart játszani vele” – mondta az édesapa. „Mostanában inkább azt mondja, hogy remek napja volt, kint játszottak, és 10 új barátot is szerzett.”

Gage-t többé nem gúnyolják a fülei miatt, és most végre valóban jól érzi magát a bőrében.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek