2022. december 2. péntek

Egy nővér olyat tett a lélegeztetőgépen lévő betegért, amellyel kiérdemelte a legemberségesebb kórházi dolgozó címet

- Advertisement -

Egy intubált koronavírusos beteg szenvedéseinek enyhítése érdekében egy ápoló technikus úgy döntött, hogy megtölt két latex kesztyűt meleg vízzel és a beteg kezéhez teszi, amit foghat.

Mint a legtöbb ország, így Brazília is keményen megsínyli a koronavírus hatásait. Az ország egészségügyi rendszere komoly nyomás alatt áll. A kemény idők ellenére a fronton dolgozók kedvessége és embersége továbbra is példaértékű. Az erről szóló hírekről, cikkekről és képektől gombóc lesz a torkunkban.

Most egy olyan kép terjedt az interneten, melyen egy nővér úgy vigasztalja a intubált betegeket, hogy két latexkesztyűt tölt meg meleg vízzel és ezt teszi a páciens kezeihez. Ezzel próbálja imitálni az emberi érintést.

- -

A koronavírusos beteg számára nem megengedett a család és a szeretteik fizikai jelenléte, gondozása. Az ápolónő mindent megtett, hogy legalább egy hangyányit enyhítsen a fertőzött szenvedésein. A kép vírus szerűen terjedt szét a közösségi oldalakon az Instagramtól elkezdve a Redditen át a Facebookig. A nővért Semei Araújo Cunhának hívják, és a São Carlos-i kórház intenzív osztályán dolgozik.

“Mindez a beteg iránti szeretet, kényelem és törődés kedvéért történt. Nem elég profinak lenned. Egy ilyen szakmában elengedhetetlen az empátia. Hagyni kell, hogy a szív is szóhoz jusson…”.

“Mivel a beteget intubálták, úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk a lehető legemberibb módon segíteni neki. Mivel folyamatosan dolgozunk, nem foghatjuk egész nap a kezét, de az érzést megpróbáltuk imitálni. Ez nem csak a lelkének hozhat némi megnyugvást, de hasznos a hideg végtagok felmelegítésére is.”

“Nagyon hideg volt a keze. Először pamutba tekertem, de nem működött. A keringése semmit sem javult. Eszembe jutott, hogy a meleg víz segíthet, de a fertőzések miatt nem nedvesíthettem be. Egy kicsit tovább gondoltam a dolgot és akkor jutott eszembe a gumikesztyű ötlete.” – mondta az eljárást kiötlő nővér

Azóta az “eljárás” olyan népszerű lett, hogy több kórházban is bevezették. Több nevet is adtak neki. A legnépszerűbb a “Hand of God”, azaz az Isten keze.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek