2022. szeptember 29. csütörtök

Egy hős rendőrtiszt, az autópálya szélén mentette meg a 9 napos csecsemő életét

- Advertisement -

Kristin Mitrisin pittsburgi rendőrtiszt napja teljesen átlagosan indult, pont úgy, mint minden egyes napja. Akkor még nem sejtette, hogy nem lesz ez egy átlagos nap. Története úgy kezdődik, hogy Joe és Jody Schleicher épp az autópályán haladtak, mikor az anya észrevette, hogy valami nincs rendben 9 napos kislányával. Azt látta, hogy a gyermek nem lélegzik, ezért félreállíttatta a kocsit, hogy megnézze mi van vele.

Nem lélegzik, nem lélegzik. Ki kell vennem az autósülésből” – idézte fel felesége szavait Joe. Óriási forgalom volt a pályán, emiatt lehetetlen volt időben odaérni egy közeli kórházba, de arra is csekély esély volt, hogy a mentők pár percen belül ott teremnek. Ekkor Joe észrevette a fent említett Kristin Mitrisin tiszt járőrautóját majd dudálni kezdett, hogy felhívja magára a figyelmet.

A kicsi arca és orra már elkezdett bekékülni. A szülők kétségbeesetten kérlelték a tisztet, hogy segítsen nekik. “Kérem segítsen, a kisbabám nem lélegzik.” – idézte fel Kristin az édesanya szavait. A nő pontosan tudta, hogy mit kell tennie. A karjaiba vette a csecsemőt és elvitte a rendőrautójához, majd finoman, mégis határozott mozdulatokkal pumpálni kezdte a mellkasát.

- -

Miközben a kicsi életéért küzdött észrevette, hogy egy másik tiszt közeledik felé. Megkérte, hogy vegye ki a defibrillátort, ám mikor ezt kimondta a kicsi hirtelen vett egy mély levegőt. Újra vett egy mély levegőt, majd pár másodpercre megállt, aztán még egyszer vett. Ezután a kicsi sírni kezdett. Ez volt a legszebb hang, amit akkor hallani akart.

Majd hirtelen megint elvesztették. Az édesanya elmondta, hogy a kicsit Olivianak hívják. Kristin ekkor azt mondta: “Gyere Olivia baba, meg tudjuk csinálni” és folytatta a szívmasszázst. Szerencséjére újra vissza tudta hozni, s most jelenleg kórházban van. Az orvosok azt mondták, hogy szívbeteg ezért meg kell műteni.

“Csak azt tudom, hogy Isten azt akarta, hogy abban az időben, azon a helyen ott legyek, hogy segítsek ezen a gyönyörű kisbabán.” – mondta Mitrisin tiszt

Joe és Jody örökké hálásak lesznek a hős tisztnek, aki megmentette kisbabájuk életét. Olivia műtétje után úgy tervezik, hogy szerveznek egy találkozót közte és Mitrisin között.

“Köszönjük szépen tiszt!”

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek