2022. november 29. kedd

Egy életre elege lett férjéből és anyósából – Olyan ajándékot kapott születésnapjára, amitől azonnal sírva fakadt

- Advertisement -

A történelem során valószínűsíthetően azért született olyan sok anyós vicc, mert nagyon nehezen lehetett/lehet velük kijönni. Mindegy, hogy kinek az édesanyját vesszük alapul, akkor is valamilyen oknál fogva, a vővel/mennyel olykor sárkány módjára viselkedik. Csak keveseknek adatik meg az a szerencse, hogy jó anyóst fognak ki, akivel szépen, kellemesen el lehet beszélgetni, aki nem akar fölényeskedni, aki nem akar a saját képére formálni és a többi. Általában a férfiak édesanyjaival a legnehezebb kijönni, mivel köztük egy láthatatlan, ám annál erősebb kötelék van. Olyan, mintha nem akarnák elengedni egymás kezét.

Ez a kapcsolat mérgező lehet, mind a nőkre, mind a férfiakra nézve. Egy házastárs sem tolerálja túl sokáig, hogy anyóspajtás beleszóljon a család dolgaiba. Ennek ellenére, még mindig akadnak olyan házasságok, ahol gonoszul bánnak a vővel/mennyel.

Ania, akiről mai cikkünk szól, annyira nem szereti anyósát, hogy konkrétan még egy képen sem akar vele szerepelni. Ennek nagyon egyszerű oka van. Férje édesanyja olyan ajándékot vett neki a születésnapjára, ami nagyon megsértette őt. Leginkább az szomorította el, hogy férje nem kelt a védelmére, így már lassan belőle is elege lesz.

- -

“Elegem van az anyósomból, és lassan elegem van a férjemből is, aki nem segít semmiben. 35 éves vagyok, és néha úgy érzem magam, mintha nyugdíjas lennék. Nem örülök semminek, nincs időm magamra, és a gyerekek egyszerűen elviselhetetlenek. Mindent megteszek, hogy jó példát mutassak nekik, de egyedül kevés vagyok. A férjem, Patrick, nagyon gyakran utazik, én pedig egyedül maradok a gyerekekkel. Igen, nem dolgozom, mert főállású anya vagyok, viszont rengeteg munka van két tizenévessel.” – meséli Ania.

Két hete volt a születésnapom, és meghívtam a férjem szüleit, nővérét és az unokatestvéremet. Mazuryban élünk, anyám pedig a Besszádok-hegységben. Mivel nem érzi jól magát így nem volt ereje eljönni.

Aznap el akartam menni fodrászhoz, kozmetikushoz és sminkeshez is, hogy szép legyek. Végül az egyik fiam, Damian keresztbe húzta a számításaimat, mikor kitört egy ablaküveget, miközben testvérével veszekedett. Így nem volt időm elmenni, de megpróbáltam kihozni a maximumot.

A férjem persze mindig kritizál, ahelyett, hogy segítene és támogatna. Mindig rámutat a hibáimra, és pont a fiúk előtt… Na mindegy. Gyorsan kifestettem magam, megcsináltam a hajamat és felvettem egy ruhát, amit különleges alkalmakkor szoktam felvenni. Miután felöltöztem a férjem bejött és azt mondta: Nos, igen. Te, mint mindig ugyanabban a ruhában vagy. Vásárolhatnál magadnak valami újat.

Vajon mikor lenne időm VALAMI újat venni?!

Behunytam a szemem és vettem egy mély levegőt, hogy lenyugodjak ezután a bunkó “bók” után. Miután lementem a vendégekhez, ők énekelni kezdtek, majd süteményeket és italokat kínáltam nekik. Akkor még nagyon jól éreztem magam, és nem is voltam olyan szomorú, mert nem tudott eljönni az édesanyám. A fiúk üdvözlőlapokat adtak nekem, a férjem nővére ránctalanító krémet, az unokatestvérem egy vonzó fehérneműt, bár azt le kell cserélnem, mert L helyett M-es méretet vett. A férjem serpenyőt és takarót, mert állítólag sokszor fázom és a serpenyőben pont elegendő mennyiségű kaját tudok csinálni a családnak. Nos, ez elég gyenge ajándék volt, viszont anyósomé vitt mindent.

Odaadta én pedig elkezdtem kibontani. Mikor kinyitottam egy könyvet pillantottam meg, melynek az volt a címe: “Hogyan lehet jól nevelni a gyerekeket?” Teljesen ledöbbentem és potyogni kezdtek a könnyeim.

Ekkor magyarázkodásba kezdett: “Ania, ez a te érdeked, mert látom, hogy nem tudsz elegendő időt a fiúkkal foglalkozni. Patrick sokszor meséli nekem, hogy a fiúk már lassan a fejedre nőnek, Te pedig otthon ülsz. Nagyobb hatással kellene lenned rájuk.”

Nem hittem el, amit mondott. A férjemnek pedig az volt a válasza: “Ania, tanulni kell egy kicsit az idősebbektől. Azt hittem nő létedre van anyai ösztön benned, de rájöttem, hogy nincs. Anyukád messze van, és nincs aki segítsen neked. Miért ne élhetnél anyám segítségével? A monológja után köpni nyelni nem tudtam. Ezek után már a váláson is elgondolkodtam. Ha rossz anyának és feleségnek tartanak, akkor miért maradjak?!” – mesélte Ania.

Ti mit tettetek volna, ha hasonló ajándékot kaptok az anyósotoktól?

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek