2022. november 29. kedd

Egy 25 éves nő 9 kisbabának adott életet – Kettő igazi meglepetés volt az orvosok számára

- Advertisement -

A legelképesztőbb az egészben, hogy csak 7 gyereknek kellett volna születnie, ugyanis csak annyit láttak az ultrahang felvételen, ehelyett 7 látta meg a napvilágot. Május 4-én a 25 esztendős nő kilenc gyermeknek adott életet. Bár az orvosok aggódtak a nő egészsége miatt, ám mind ő mind a kicsit tökéletesen egészségesek.

A 25 éves Halima Cisse Maliból származik. Ez egy nagyon szegény ország, mely Afrika nyugati régiójában található. Amikor kiderült, hogy a nő terhes, az orvosok attól tartottak, hogy komplikációk léphetnek fel.

A Maliban található kórház vizsgálatai szerint a nő 7 gyermeket hordott a szíve alatt. Már ekkor óriási volt a kockázat, nemhogy 9 gyerek esetén. Az orvosok szerint a 25 éves nő speciális orvosi ellátásra szorul, amit Maliban sajnos nem tudnak biztosítani. Ekkor szállították át Marokkóba, ahol császármetszést hajtottak végre.

- -

Az operáció során hatalmas meglepetés érte az orvosokat és ápolókat. A 25 éves kismama valójában kilenc gyereknek adott életet. 5 kislánynak és 4 kisfiúnak. Az ilyen jellegű terhesség elképesztően ritkán fordul elő, arról nem beszélve, hogy mind a kismamára mind a babákra nagy veszélyt jelent. Kevés esély van rá, hogy az összes babát meg lehet menteni, de jelen esetben mindenki tökéletesen egészséges volt.

Halima szülése és a babák híre elképesztően gyorsan terjedt a világhálón. Afrikában pedig mindenkit ledöbbentett a dolog.

Fanta Sibi, mali egészségügyi minisztere elmesélte, hogy a kórház orvosai folyamatosan tájékoztatták a kismamát mindenről, ami kapcsolódik egészségügyi állapotához. Halimát egy mali orvos kísérte el a marokkói kórházba.

A csecsemők egészségesek, és az anyjuk jól van. Néhány hét múlva várhatóan tízen együtt térnek majd haza.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek