2022. szeptember 29. csütörtök

DÖBBENET: Megosztotta gyermeke utolsó pillanatait Facebookon – Most elárulta, miért tette

- Advertisement -

Minden szülő arra törekszik, hogy a lehető legjobb életet biztosítsa gyermekének, és megvédje őt minden bajtól. Sajnos azonban a szülők nem szuperhősök és olykor nem tudják megakadályozni, hogy a gyermek elessen vagy beverje a fejét. A piciknek meg kell tanulniuk esni, s így a későbbiek folyamán sokkal könnyebben megy majd egy-két sérülés átvészelése. A játszótéren rendszeresek szoktak lenni a térd-tenyér horzsolások, kék és lila színben tündöklő foltok és még sorolhatnánk. Sokan persze sírásban törnek ki, de csak az ijedtségtől, nem pedig a sérülés fájdalmának súlyosságától. Ám amit ez a család tapasztalt meg a játszótéren és azután az orvosnál, azt soha senkinek sem kívánnák.

Zoey Catherine Daggett egy teljesen egészséges gyermekként látta meg a napvilágot. Szülei hihetetlenül boldogok voltak, hogy a kislány őket választotta szüleinek. Élénk személyiségével mindenkit levett a lábáról és mosolygós arca láttán a körülötte lévő emberek is mosolyra húzták szájukat.

Ez a hihetetlen kislány még rövid élete legrosszabb időszakaiban sem veszített semmit energikus lelkéből és személyiségéből. Élete akkor fordult 180 fokos fordulatot, mikor családjával együtt elmentek egy játszótérre, majd hirtelen elesett. Járása ezt követően nehézkessé vált és sántítani kezdett. A szülők azt feltételezték, hogy eltört a lába, ezért azonnal bevitték a legközelebbi sürgősségire.

- -

Miután az orvosok megvizsgálták szomorú és tragikus hírt közöltek a szülőkkel. Zoey-nak DIPG-je volt, ami egy ritka és agresszív agydaganat, melyet sajnálatos módon nem lehet operálni. Az orvosok azt mondták a szüleinek, hogy az ilyen típusú daganatban szenvedő gyerekek 6-18 hónapig élnek.

A hír teljes sokként érte őket. “Nem tudtuk, mit tegyünk, hova menjünk. Azt mondták, hogy ez már végleges állapot és semmit sem lehet érte tenni.” – mondta Zoey édesanyja, Casey könnyivel küzdve.


A szívüket betöltő fájdalom ellenére Ben és Casey úgy döntöttek, hogy lányuk utolsó napjait szórakoztatóvá teszik. Minden egyes nap minden egyes percét vele együtt töltötték, mert tisztában voltak vele, hogy már nem sokáig marad velük.

Zoey számos kezelésen esett át, majd egyik nap a család tudomást szerzett egy németországi kórházról, amely sugárkezelést kínál a DIPG-ben szenvedőknek. Habozás nélkül összecsomagoltak és elvitték a kis Zoeyt. A kezeléshez szükséges pénzt pillanatok alatt összegyűjtötték, és úgy tűnt, Zoey jól reagál a terápiára. Ám ez az állapot nem tartott sokáig, mivel hirtelen még rosszabbul kezdte érezni magát, mint korábban.

A gyönyörű kislány, aki annyi örömöt hozott oly sok ember életébe, 2018. július 4-én hunyta le örökre szemét.
Casey úgy döntött, hogy rengeteg fotót oszt meg kislányáról Facebook-oldalán. Látta, hogy más emberek, akik elvesztették gyermekeiket, ugyanígy tesznek, s bár úgy gondolta, hogy ezeket az emlékeket meg kellene tartania magának, mégis úgy döntött, megosztja lánya történetét a világgal.

Azért osztottam meg, mert bár ez egy fájdalmas pillanat, a mi szemünkben mégis egy gyönyörű pillanat” – kezdte a bejegyzést Casey. “Láttam egy maroknyi családot, akik megosztották a pillanatokat, és kezdetben nem gondoltam, hogy én is meg fogom osztani, de aztán meggondoltam magam. ‘Úgy gondoltam: “Szeretnék egy ilyen fotót készíteni”. Azt akarom, hogy megörökítsék ezt a pillanatot, hogy örökké emlékezhessek rájuk, még akkor is, ha az én kis angyalkám már nem lesz velünk.”

A Casey által posztolt fotón ő és férje láthatók, amint átkarolják drága kislányukat.
Az utolsó napot Disney-dalok éneklésével és Harry Potter-filmek nézésével töltötték. Sajnos Zoey szíve az egyik film közepén megállt és megszűnt tovább dobogni.

A család azért indította el a “Zoey’s Light” nevű Facebook-oldalt, mert szerették volna terjeszteni azt a szeretetet, reményt és fényt, amit Zoey adott mindenkinek, akinek része volt találkozni vele.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek