2022. december 2. péntek

Csernus Imrének is elege lett – Kinyitja kávézója és vendégháza kapuit

- Advertisement -

Csernus Imre, mint kávézó és vendégház tulajdonos a korlátozások ellenére is várja vendégeit a hétvégén. A noszvaji Csendülő és az egri Depresso tulajdonosa Facebook-oldalán tett közzé egy posztot, amiben nemzetközi mozgalmakra hivatkozik, amik a vendéglátóhelyek megnyitását követelik.

Az operatív törzs és a kormány véleménye egyezett arról, hogy a korlátozásokat még nem lehet feloldani, de a magyar vállalkozóknál már betelt a pohár. A vendéglátó egységek tavaly november 11 óta zárva tartanak és mára veszélybe került a megélhetésük. Mint mondják, a kormány nem nyújt nekik semmiféle segítséget ahhoz, hogy talpon tudjanak maradni, ezért bár a korlátozások érvényben vannak, ki fognak nyitni.

Csernus Imre, volt pszichiáter is csatlakozott a mozgalomhoz, így most hétvégén ő is kinyitott.

- -

“Kedves Barátaink és Vendégeink! Mi unatkozunk, ezért úgy döntöttünk, hogy péntektől vasárnapig, 9 és 16 óra között bent fogunk kávézni! Aki erre jár beugorhat egy elviteles kávéra, kakaós csigára, vagy egy pohár italra!” – írta posztjában.

Csernus közösségi oldalán azt is leírta, hogy támogatja a német (#Wirmachenauf), az olasz (#Loapro!) és a lengyel (#OtwieraMY) vendéglátósok „Én kinyitok” mozgalmát. A mozgalom célja felhívni a figyelmet arra, hogy amíg az állam korlátozza őket a működésben és nem támogatja elégségesen a szektort, addig képtelenek talpon maradni. Mára elfogytak a tartalékok, ha voltak egyáltalán és lassan az alapvető élelmiszerek megvásárlása is gondot okoz mind a tulajdonosoknak, mind pedig alkalmazottaiknak.

Csernus csütörtök délután módosította kiírását, amiben megjegyezte, hogy “továbbra is csak elvitelre tudunk kiszolgálni! Leülni sajnos nem lehetséges”. Ezzel nem sérti a szabályokat, ugyanis minden vendéglátóhely működhet, ha elvitelre szolgálják ki a hozzájuk betérőket. Emellett betartják a maszkviselésre és a távolságtartásra vonatkozó szabályokat is.

Csernus Imre 2014-ben nyitotta meg kávézóját, amellyel most csatlakozott az “Én kinyitok!” mozgalomhoz. Továbbá január 27-én a noszvaji vendégházat is kinyitja. A pszichiáter azt írta, hogy ” a Csendülő minden üzleti, gazdasági, oktatási céllal érkező vendég előtt nyitva áll majd”.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek