2022. november 29. kedd

Covid hírek: Franciaországban megjelent egy új mutáció, amelyet a PCR-teszt nem mutat ki

- Advertisement -

Úgy látszik még mindig nem lélegezhetünk fel még annak ellenére sem, hogy egyre több embert oltanak be mind az országon belül, mind azon kívül. Sőt mi több egyre nagyobb az igény az oltásokra, kivéve az AstraZeneca-ra mert azzal most komoly problémák vannak és több országban is felfüggesztették őket. Ennek ellenére Magyarországon még mindig használják az oltások során.

Állítások szerint azonban hiába oltanak be valakit a piacra dobott vakcinával az nem jelenti azt, hogy az új mutáns variánsok ellen is védelmet fognak nyújtani. Eddig csak a brit és dél-afrikai valamint a brazil mutáns vírusoktól kellett félni, ezért is tanácsolta maga Orbán Viktor, hogy egy jó darabig ne látogassuk meg a külföldi országokat, nehogy behurcoljuk őket. Most azonban úgy tűnik még egy mutáns variánsra leltek a kutatok, mely Franciaországból ered.

A francia egészségügyi minisztérium szerint az újabb variánst Bretagneban fedezték fel és egy lannioni egészségügyi intézményben mutatták ki. Igaz, hogy egyelőre még nincs túl sok információjuk az új változatról, hiszen PCR teszttel nem lehet kimutatni, de biztosabbat csak akkor tudnak mondani, ha alaposabban megvizsgálják. Egyelőre azonban úgy látják, hogy nem fertőz jobban, mint az eredeti SARS-CoV-2.

- -

Az új változatra úgy derült fény, hogy a fent említett kórházban 79 koronásból 8-nak csak arra utaló tünetei voltak, viszont a tesztjük negatív lett. Egy úgynevezett “RT-PCR”, mély légúti tesztelési módszer segítségével derítették ki, hogy valóban koronavírusról van szó.

A kutatók most azon dolgoznak, hogy kiderítsék az új bretagne variáns, miként reagál a vakcinára, de ezen kívül az antitestekre is nagy figyelmet szentelnek. Ameddig a kutatás átfogóbb eredményt és információt nem mutat addig ugyanabba a csoportba sorolják, mint az összes többi mutáns variánst.

Vége lesz ennek valaha?

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek