2022. november 29. kedd

Bizonyított, hogy a lezárások nem képesek megakadályozni a vírus terjedését! Éppen a világ legnagyobb emberkíserlete zajlik!

- Advertisement -

Két évvel ezelőtt még senkinek eszébe sem jutott volna, hogy maszkban fogunk az utcán sétálgatni, nem mehetünk át a barátainkhoz egy görbe estére, vagy itthon ücsörgünk és bánatos kutyusként figyeljük, ahogy egyre jobban töredezik a hajunk és csúnyán lenő a körmünk. És ez csak az egyik oldal. Ezzel még egyesek ki is békülnének, azonban az, hogy sokak élnek napról-napra azon aggódva, hogy miből fizetik ki a rezsit vagy miből lesz pénz élelemre már sokkal égetőbb probléma.

Ülünk és várjuk a korlátozások végét. Mi mást csinálhatnánk? Rengetegen regisztrálnak az oltásra, de nem a vírustól való félelmükben, hanem azért mert abban bíznak, hogy az ezzel járó privilégiumok esetleg lehetőséget biztosítanak számukra arra, hogy visszatérhessenek a normális, megkötésektől mentes életre.

Egy dolog azonban mindenképp elgondolkodtat minket. November óta tartanak a korlátozások, melyeket március 8-án tovább szigorítottak. Mi volt mindennek az értelme? Azóta jött egy harmadik hullám, az elhalálozások tekintetében pedig rekordokat dönt Magyarország. Ergo az elrendelt védelmi intézkedések egyáltalán nem befolyásolták a kór terjedését.

- -

Az American Institute for Economic Research által végzett tanulmány szerint a lezárások egyáltalán nem képesek megakadályozni a vírus terjedését. Az egyesült Királyságban a halálozásra vonatkozó adatok érdekes módon a lezárás előtt (2020. március 24.) elkezdtek csökkenni.

Azt is érdemes lenne megemlíteni, hogy Florida például lazán kezelte a járványt. A kormányzó nem rendelte el a kötelező maszkviselést, az iskolák nyitva maradtak és a gazdaság védelme miatt nem korlátozta az üzleteket sem.

Joe Readle / Getty Images

A legfrissebb adatok szerint a 21,5 milliós államban kétmillió fertőzött van, a halottak száma pedig 32 ezer. A halálozási arány alig tér el Kaliforniáétól, ahol viszont szigorú korlátozásokat vezettek be. A kormányzó azt mondta, hogy:

“A lezárások nem működtek. Elképesztő károkat okoztak az országnak. Nem hagyhatjuk, hogy ismét megtörténjen. Flordia egy másik megoldást választott és jó döntésnek bizonyult.”

Joe Readle / Getty Images

“Dél-Florida virágzik, amely nem történhetett volna meg, ha lezárjuk. Los Angeles már nincs ilyen jó helyzetben, ahogy New York sem. Itt azért jó a helyzet, mert emberi lényként élhetsz tovább…”

A Világgazdasági Fórumom már tavaly előre jelezte, hogy a lezárások elképesztő mentális terhelésnek teszik ki az emberiséget. Írtak is egy esszét a “A lezárás a világ legnagyobb pszichológiai kísérlete – és mi megfizetjük az árát”

87 régiót vizsgáltak meg szerte a világban és az esetek 98%-ában nem sikerült bizonyítani, hogy a lezárások csökkentették volna a halálozást, miközben szépen-lassan megadjuk a kegyelemdöfést a gazdaságnak.

Az egész lezárás érthetetlen. Gondoljunk csak bele! Este 8-kor nem ugorhatunk át a szomszédba, de az rendben van, hogy egymás nyakában lihegünk a SPAR-ban?! Ez kicsit olyan, mint az, hogy vezetés közben telefonálni nem lehet, ugyanakkor dohányozni igen.

Az európai országok keményen erőltetik a korlátozásokat. Állításuk szerint más módon nincs lehetőség megfékezni a pandémiát, amíg a népességet be nem oltják. Számtalan régióban vannak már utcai zavargások, tüntetések emiatt.

Arról már korábban is írtunk, hogy a védőoltás is egy hatalmas kérdőjel. Egyelőre nem tudjuk, hogy megoldást kínál vagy csak olaj lesz a tűzre. Egyes tudósok amiatt aggódnak, hogy az oltás olyan nyomást gyakorol a vírusra, melynek hatására veszélyesebb, erősebb mutációk jöhetnek létre. Míg egy adott típusra hatásos, a variánsaival szemben már nem. Ezek pedig lényegesen erősebbek, fertőzőbbek és halálosabbak. Gondoljunk csak a brit mutánsra. Értelem szerűen ezekkel szemben védtelenek vagyunk. Sok tudós véli úgy, hogy a természetes immunrendszerünk képes felvenni a harcot a COVID-dal szemben.

Már csak azért is szemmel kell tartani a dolgot, mert a beoltott emberek tünetmentesen képesek terjeszteni ezeket a veszélyes variánsokat. Gyakorlatilag tünetmentes hordozóivá válunk egy veszélyesebb, gyilkos kórnak.

Nyilván ezek majd később fogják felütni a fejüket. Egyelőre vaktában lövöldözünk és várjuk, hogy mi sül ki ebből.

A legfontosabb kérdés az, hogy a vírus jelenti az igazi veszélyt, vagy a romokban heverő gazdaság….?

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek