2022. szeptember 29. csütörtök

Beoltották a tisztifőorvost – Müller Cecília megkapta a koronavírus elleni vakcinát

- Advertisement -

Magyarországon számos oltóponton adják be a koronavírus elleni vakcinákat az egészségügyi dolgozóknak és mostanra már megkezdődött az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása is. Sajnos hazánkban is azonosítottak már a brit mutáns koronavírussal megfertőződött betegeket, így az oltások szerepe még inkább megnőtt.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos arra kérte a magyar lakosságot, hogy regisztráljanak az oltásra. Eddig már több, mint egy millióan megtették ezt, de ahhoz, hogy véget vethessünk a koronavírus-járványnak, ennek a számnak még nőnie kell.

Müller Cecília a mai napon a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban megkapta a koronavírus elleni védőoltást. A tisztifőorvost a Pfizer/BioNTech vakcinájával oltották be. Az oltást Bedros J. Róbert, az országos kórházfőparancsnok helyettese adott be neki.

- -

Müller Cecília az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy tegnap, azaz kedd estig minden Pfizer/BioNTech vakcinát felhasználtak, így eddig összesen 86.929-en kapták meg a koronavírus elleni védőoltás első adagját. A tisztifőorvos azért kaphatta meg elsők között a vakcinát, mert egészségügyi dolgozó, így az oltási terv elején szerepelt.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek