2022. december 2. péntek

Az utolsó kívánság – Mentősök vitték a haldokló beteget a tengerhez

- Advertisement -

Egy járókelő készített megható fotót, amit aztán közzétett a Facebookon. A kép azóta fűtótűzként terjed a világhálón és több ezer kedvelést gyűjtött be.

Két ausztrál mentős szívbe markoló tettet vitt véghez. Teljesítették egy haldokló beteg utolsó kívánságát, aki még egyszer látni szerette volna a tengert. A mentősök a brisbane-i Cleveland Point világítótoronyhoz vitték a beteget, akit egy gurulós szerkezetben rögzítettek.

“Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy munkatársaink kedves gesztusa ilyen heves reakciókat vált majd ki az emberekből” – fogalmazott a queenslandi mentőszolgálat szóvivője, miután Greame és Danielle a tengerpartra szállította a kórház egyik betegét.

- -

A nő már utolsó stádiumú rákban szenvedett és ápolóinak mondta el, hogy még egyszer, mielőtt meghalna, látni szeretné a tengert. Gondozói igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy teljesíthessék betegük utolsó kívánságát.

“Szerencsére a tengerpart nincs is túl messze a kórháztól, mindössze öt perc autóval, így mikor a mentők önként jelentkeztek fuvarosnak, az utolsó akadály is elhárult a kívánság teljesítése elől” – mondták. “Néha nem a sok tréning, a képességek és a gyógyszerek azok, amik megoldanak egy helyzetet, hanem az empátia. Már ilyen kevés is bőven elég ahhoz, hogy valakinek boldoggá tegyük a napját” – mondta Graeme. Továbbá azt is elárulta, hogy a haldokló asszony és ők is sírva fakadtak. “Szerencsére ezúttal a könnyek örömkönnyek voltak: mindannyian a boldogságtól és a meghatottságtól sírtunk.”

A fotót megosztó helyi férfi, Neil King néhány sort is fűzött a képhez, ugyanis annyira meghatotta őt a látvány, hogy nem mehetett el mellette szó nélkül.

“Nagyon hálás vagyok, hogy a frontvonalban dolgozóink ilyen kedvesek. Már a gesztus is csodálatos volt, de a kedves szavak és a szívmelengető beszélgetés köztük még inkább” – írta a férfi a Queenslandi Mentőszolgálatnak szóló posztjában.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek