2022. november 29. kedd

Az olaszok felfüggesztették az AstraZeneca vakcinát – az áldozatok száma átlépte a határt

- Advertisement -

Nemrég kiderült, hogy Olaszország felfüggesztette az AstraZenecaval történő oltásokat. Ennek oka pedig az volt, hogy egyre több halálos áldozatot követelt. Az utolsó csepp egy 43 éves katona elhalálozása volt, akit szintén ezzel a vakcinával oltottak be.

Az AstraZeneca vakcina megjelenése óta a szakemberek folyamatosan azt mondják, hogy nem szabad idősebb embereket vele beoltani, mert kárt okoz a szervezetben. A vakcina hatékonysága a természetes fertőzéssel szemben megkérdőjelezhető, és most kiderült, hogy a virológusoknak végig igazuk volt. Az AstraZeneca nagyon veszélyes, még a fiatalabbakra is.

Olaszország úgy döntött, hogy felfüggeszti az AstraZenecaval történő oltásokat, és eme döntés oka egy 43 éves katona elhalálozása volt. A férfi az oltás beadása utáni napon hunyt el, ezért az ügyészség vizsgálatot indított. Az olasz gyógyszerügynökség megtiltotta az ABV2856 tételszámú vakcina további használatát. A termékdokumentáció felülvizsgálata hamarosan megkezdődik.

- -

Sabrina Gambino a szicíliai siracusai ügyészség vezetője elmondta, hogy a kérdéses sorozatot Európa számos részén terjesztették. Így viszont nagyon nehéz lesz meghatározni, hogy ki kapta meg a káros oltást. A szicíliai ügyészség nem szeretne felesleges pánikot kelteni, de a helyzet valóban súlyos.

Sabrina Gambino

Az olasz média értesülése szerint a Szicíliában szolgáló katona elhalálozását szívleállás okozta, ami egy nappal a vakcina beadása után történt. Nem ez volt az első ilyen eset az olaszoknál ugyanis egy másik nyomozás is folyik.

Szicíliában egy 50 éves rendőr halálával kapcsolatban nyomoznak, aki 12 nappal az oltás beadása után hunyt el. Korábban mind Dániában, mind Ausztriában felfüggesztették az AstraZeneca eme sorozatának használatát.

A dán kutatók és orvosok arról számoltak be, hogy vérrögképződést tapasztaltak a beoltott embereknél. A felfüggesztéshez Románia is csatlakozott, majd következett Izland, Norvégia, Észtország, Litvánia, Luxemburg és Lettország.

Adam Niedzielski lengyelországi egészségügyi miniszter szerint az AstraZeneca vakcina biztonságos és terveik szerint ők nem függesztik fel annak használatát.

Ti mit gondoltok? Valóban veszélyes?

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek