2022. szeptember 29. csütörtök

Az árstop végével luxus lehet az autózás. Te letennéd az autót?

- Advertisement -

A pénzcentrum felmérése szerint a magyarok nagyja meggondolja, hogy autóban üljön a benzinár stop végével. A legtöbb ember már a 480 forintot is sokallja, egyeseknek meg teljesen mindegy…kifizetik.

A pénzcentrum hónap elején indított egy felmérést, miszerint ha a tényleges árakon -ami a felmérés kezdetekor (benzin 611 ft/l, gázolaj 699 ft/l), letennénk-e az autót.

Jelenleg, árstop nélkül 634 forint lenne egy liter benzin és 687 forint egy liter gázolaj. Illetve most is ennyi azoknak, akikre nem vonatkozik az árstop.

A szavazás zárásakor, a válaszadók 10%-ka letenné az autót, 18,34%-nak mindegy mennyi az üzemanyag, 22,87%-nak már a 480 ft/l is sok és a megmaradt 48,79% úgy van vele, hogy teljesen nem tenné le az autót, de meggondolná, hogy mennyit autózik.

- -

A kisvállalkozásoknak egyre nagyobb gondokat okozhat a benzinár stop. Amennyiben nem kapnak további kompenzációt az államtól, akkor a kiskutak az árstop végéig sem húzzák.

Mivel az állami támogatás 3 hónapra szólt, nekünk május végéig kell fenntartani a szolgáltatást – ehhez a forinteszközöket a kormány már ki is fizette -, de június elsejétől a nem látom értelmét, hogy kinyisson akár egy magánkút is, ha nem oldódik meg a helyzet

-mondta Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke.

A nagyobb kutaknál is gondok lehetnek. Grád Ottó a következőt nyilatkozta a pénzcentrumnak:

De a végtelenségig még ők sem lesznek hajlandóak veszteségesen működni és eljöhet a pillanat, amikor azt mondják, most lett elég, befejeztük az értelmetlen veszteség finanszírozást. A kicsiknél ez már eljött: hiába kaptak kedvező hitelt, azt már felélték, a normatív támogatás pedig, mint mondtam nem elégséges számukra a működéshez

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek