2022. szeptember 29. csütörtök

Az anya belenézett újszülött babája szájába és halálra rémült – Az orvos óriási hibát követett el

- Advertisement -

Jennifer Melton egy egészséges kisfiúnak adott életet, de másnap valami szörnyűség történt a kis Nate-tel. A szülők úgy tudták, hogy az ápoló rutinellenőrzésre viszi a csecsemőt, ám az anya rettenetesen megijedt, amikor visszakapta gyermekét.

Jennifer észrevette, hogy kisfia szájában vér van. A nő és férje rosszul lettek a nővér szavainak hallatán, aki részletezni kezdte a babán elvégzett operációt. “Azt hittük, rutin vizsgálatra viszik, ehhez képest, mikor visszakaptuk a kisfiunkat a nővér részletezni kezdte a beavatkozást, amin átesett.”

“Arra, ha valaki felvág egy egészséges újszülöttet, egész egyszerűen nincs bocsánat” – nyilatkozott a házaspár ügyvédje. A szülők pert indítottak a műtétet végző orvos ellen, ugyanis attól tartanak, hogy Nate-nek a későbbiekben problémái lesznek az evéssel és a beszéddel.

- -

A kis Nate teljesen egészséges volt, ám ennek ellenére egy úgynevezett frenulektómiát, vagyis ajakfék felszabadítást végeztek el rajta. Ez azt jelenti, hogy elvágják a nyelv alatti szövetet, ezáltal a nyelv sokkal mozgékonyabb lesz.

A hibát vétő orvos nem is tagadta tettét, bevallotta, hogy hibázott. Azt mondta rossz babát kért a nővértől. “Minden bizonnyal egy olyan babán végeztem el a beavatkozást, amelyiken nem kellett volna. Beismerem a hibámat és bocsánatot kérek.”

A teljesen felesleges beavatkozásnak súlyos következményei lehetnek. Bocsánatkéréssel azonban nem lehet megoldani semmit – fogalmaztak a szülők. A kórház nem kommentálta a történteket, Jennifer pedig azt mondta, “olyan ez, mint egy valóra vált rémálom”.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek