2022. szeptember 29. csütörtök

Az Abbyt alakító Pauley Perrette emiatt hagyta ott 2018-ban az NCIS-t

- Advertisement -

Úgy, ahogy a legtöbb ember, mi is odavagyunk a bűnügyi sorozatokért, például a Criminal Mindsért, A mentalistáért, CSI-ért, Dr. Csontért vagy az NCIS-ért. A 2003-banindult NCIS több, mint 18 évadot tudhat maga mögött, melyben rengeteg karakter és színész megfordult. Annak ellenére, hogy közel két évtizede sugározzák a sorit, úgy tűnik a rajongók nem tudnak betelni vele.

Az egyik legnépszerűbb karakter Abby Sciuto volt, akit Pauley Perrette színésznő alakított. Összesen 15 évadban szerepelt, mielőtt 2018-ban kilépett a sorozatból. A rajongók persze eltűnődtek azon, hogy vajon mi miatt hagyta ott a stábot.

A színésznő elmondta, hogy annyira érdekelte őt az összes bűnügyi történet, hogy konkrétan a megszállottjává vált. Mikor fiatal volt családja sokszor költözött és számos államban élt. 1979 és 1981 között például Grúziában lakott. Ugyanebben az időszakban sajnálatos módon több merénylet is történt Atlantában.

- -

“Akkor még nagyon fiatal voltam, de szó szerint megszállottja lettem az esetnek. Szinte minden cikket kivágtam az újságból, ami erről szólt.” – mondta.

Perrette kiváló tanuló volt, mindenből kitűnő volt. Később szociológiát, pszichológiát és bűnügyi tudományokat tanult a Valdosta Állami Egyetemen. Ennek elvégzése után New Yorkba költözött, hogy a John Jay Bűnügyi Tudományi Iskolában folytassa tanulmányait. Annak érdekében, hogy finanszírozni tudja tanulmányait pincérnőként dolgozott. A színészi pálya teljesen véletlenül jött.

Egyik nap miközben dolgozott véletlenül meghalott egy vendéget, aki épp azt mesélte, hogyan kapott közel 907 ezer forintot egy reklámfilm forgatásért. Ekkor Perrette arra gondolt, hogy ő is szívesen keresne ennyi pénzt.

“Volt egy rendező, aki tetszett nekem, rengeteg zenei videót és reklámot tett fel. Így kezdődött. Az egyetemen szociológiát, pszichológiát és bűnügyi tudományt tanultam. Tehát alapvetően az emberi viselkedést tanulmányoztam, ami ironikus módon kiemelkedő háttérré vált színészként a karakterek megalkotásában, megértésében, valamint azok gondolkodásában, érzésében és interakciójában.”

Mielőtt megkapta volna Abby Sciuto szerepét, szerepelt a “The Drew Carey Showban, a Majdnem híresben, a Dawson és a haverokban és a That’s lifeban”. Az NCIS viszont óriási népszerűséget hozott el számára, melyért számos díjjal jutalmazták. Abby lett gyakorlatilag a központi szereplő.

Egyes pletykák szerint azért hagyta el a műsort, mert Mark Harmonnal való kapcsolata megromlott és hűvössé vált. Egyszer Harmon magával vitte pitbullját a forgatásra és a kutya megtámadta az egyik stábtagot. 15 öltéssel hozták rendbe a sebét. Később újra és újra elvitte magával a stúdióba, ami Perrettenek nem tetszett és felelőtlennek tartotta Harmont.

Perrette a Twitteren búcsúzott Abby rajongóitól, és ezt írta:

„Remélem, mindenki szerette ABBY-t, de nemcsak az évad hátralévő részében, hanem az elmúlt 16 évben.” – írta Perrette . “Minden szerelem, minden nevetés, minden inspiráció … ugyanúgy szeretem őt, mint te.”

A színésznő a CBS Sunday Morningnak azt mondta: „Elszomorít, ha egy olyan világot képzelek el, amelyben nincs Abby. Valóban szomorúvá tesz és még mindig gyászolok. Minden nap másképp érzem magam. Mindennap megsiratom a karaktert bárhol is vagyok. Aztán nagy levegőt veszek, és azt mondom: „Rendben”.

“Nem, soha többet nem térek vissza. (Kérlek, ne kérdezzétek) Félek, hogy Harmon és a kutyája megtámad. Rémálmaim vannak ezzel kapcsolatban. Van egy új műsorom, ami BIZTONSÁGOS ÉS BOLDOG! Szeretni fogod!” – állt Pauley Twitter bejegyzésében.

Te is kedvelted a karakterét?

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek