2022. november 29. kedd

A tudósok szerint azoknak a pároknak rendkívül erős a kapcsolata, akik szeretik és értik egymás humorérzékét

- Advertisement -

Előfordult már veled, hogy te és a párod nevettek olyan vicceken vagy vicces helyzeteken, amelyeket senki más nem ért? Ha igen, akkor tudnod kell, hogy ez egyik jele a boldog párkapcsolatnak. Jeffrey Hall, a Kansasi Egyetemen tanulmányozta, hogy a humorérzék milyen mértékben befolyásolja a partnerek közti kapcsolatot. Kutatásából kiderült, hogy egy kapcsolatban hatalmas jelentősége van annak, hogy együtt tudsz-e nevetni a pároddal.

Cikkünkben bemutatjuk Jeffrey Hall munkáját, miszerint nagyon fontos, hogy szeressük párunk humorérzékét.

A humor erősíti kapcsolatod

- -

Az, ha szeretjük partnerünk humorát és tudunk együtt szórakozni, sokkal fontosabb, mint bármi más. A Hall által készített tanulmánynak tizenötezer résztvevője volt.

“Ha az emberek azt gondolják rólad, hogy vicces vagy, az még nem kapcsolódik szorosan ahhoz, hogy elégedett legyél párkapcsolatoddal. Az a humor viszont, amelyet a párunkkal élünk és értünk meg, már igen” – állítja Jeffrey Hall.

Tehát, nemcsak a szerelem lényeges, hanem az is, hogy értsük és szeressük választottunk humorérzékét. Az, hogy érted a párod vicceit, amelyeket talán senki más nem, emellett pedig imádjuk is, hogy ilyen, egyenes út a boldogsághoz.

“Ha megérted, mi a vicces, akkor ez megerősít téged és a nevetés útján megerősíti a kapcsolatot is” – folytatja Hall.

A közös humor vonz minket potenciális partnereinkhez

Tanulmányok szerint a közös nevetés olyan dolog, amely vonzza a potenciális partnert már az első találkozás alkalmával. Ha az két első találkozásánál egy nő nevet a férfi viccein vagy a viccelődési kísérleteken, ez jele lehet annak, hogy valóban érdekli a férfi és természetesen a folytatás. Amikor egy nő nevet, az a férfinak azt sugallja, hogy jó úton halad. A nő ezzel is jelzi neki, hogy egy hullámhosszon vannak és pozitív visszaigazolást küld neki arról, hogy ő is érdeklődik iránta.

De légy óvatos! Ügyelj arra, hogy vicceid ne legyenek bántóak

Az a humor, amelyet partnereddel megosztatok egymással, általában olyan dolgokból indulnak ki, amelyeket csakis ti ketten értetek. Hall azonban arra is figyelmezteti a párokat, hogy a vicc címzettje ne partnerünk legyen, mert az ilyen viccek se nem humorosak, se nem derítenek jó kedvre, hanem éppen ellenkezőleg, könnyedén megbánthatjuk vele a másikat.

“Jó humor. Jó, ha látja partnerében. A legjobb viszont az, ha megosztjuk egymással”- tette hozzá Hall. “A közös nevetés és a jó humorérzék út egy hosszú távú párkapcsolat felé.”

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek