2022. szeptember 29. csütörtök

A tinédzser leutánozta a Breaking Bad módszerét, hogy eltüntesse a holttestet

- Advertisement -

George Knights beismerte a bíróságon, hogy a Breaking Bad című amerikai sorozatból merített ihletet, hogy eltüntesse Stephen Chapman holttestét, miután kommandós apjának kését beleszúrta a férfi koponyájába.

A tinédzserkorú srác nem tudta mi tévő legyen, ezért úgy döntött, hogy a híres és közkedvelt sorozat egyik módszere szerint vagyis savba mártja a testet. Mikor eszébe jutott a gondolat, a 19 éves fiú ellopta a szomszédja egy kerekes eszközét, hogy el tudja szállítani a testet a savval telített kádhoz.

A Maidstone Korona Bíróságnak azt mondták, hogy a tinédzser élete „furcsább, mint a fikció”, és a bíró a merénylet illetve annak “eltusolását” rendkívül aggasztónak minősítette.

- -

Az amúgy ötgyermekes édesapa bomló testét saját télikertjének szemetesébe tette, majd elment bulizni a haverokkal, ahol több illegális szert valamint szeszes italt is fogyasztott. Chapmant két nappal később találták meg úgy, hogy a kés még mindig a koponyájában volt.

Mind a rendőrségnek, mind Chapman terhes barátnőjének hazudott az „eltűnéséről”, ezért találták meg ennyire későn.

Knight és Chapman azért voltak egy légtérben, mert utóbbi tudatmódosító szereket adott el a 19 évesnek. Állítása szerint önvédelemből szúrta meg a targoncavezetőként tevékenykedő Chapmant. Percekkel az üzlet lebonyolítása után történt a tragikus eset, majd azon tanakodott, hogyan tüntesse el a testet.

Knightsot bűnösnek találták, miután Caroline Carberry QC ügyész azt mondta a bíróságnak, hogy a merénylet előre megfontolt terv része volt. Állítása szerint a fiú dühkezelési problémákkal is küzdött, így hamar el tudta veszíteni a kontrollt.

A 19 éves fiatal édesapja nagyot csalódott, és a továbbiakban nem volt hajlandó pénzt adni neki. Töröltette a hitelkártyáját és azzal fenyegette meg, hogy kilakoltatja, ha nem változtat az életén. A későbbi üzenetváltásaikban az édesapa vakmerő vadembernek minősítette fiát. Egykori barátnője pedig arról számolt be, hogy kénsavat talált hűtőszekrényében.

Chapman savval borított testének elszállításában a tűzoltóság segítségét kellett kérni. Az elhunytat a Medway Tengeri Kórház ravatalozójába szállították.

Knightsra életfogytig tartó börtönt szabtak ki, ám ő nem igen reagált az ítélet elhangzásakor, amit hat órányi esküdtszéki tanácskozás előzött meg.

A büntetés végrehajtására szeptemberben kerül sor, de a pontos dátumot nem határozták meg. Ez idő alatt Knightsnak előzetes letartóztatásban kell lennie.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek