2022. november 29. kedd

A tinédzser felébredt a kómából és fogalma sincs a koronavírus-járványról

- Advertisement -

A tinédzser fiú tizenegy hónap után ébredt fel a kómából, de semmit nem tud a koronavírus-járványról, pedig kétszer is elkapta a fertőzést.

Családja nem tudja, hogyan közölje vele a hírt. A 19 éves Joseph Flavill tavaly, azaz 2020. március elsején szenvedett balesetet, amikor a staffordshire-i Burton városában sétált és elütötte őt egy autó. A fiú azóta egy leicesteri kórházban feküdt, így fogalma sincs arról, hogy az egész világon tombol a koronavírus-járvány.

Joseph tizenegy hónapig feküdt kómában, ugyanis a baleset során súlyos agysérülést szenvedett. Az utóbbi időben állapota javulni kezdett, mostanra pedig magához tért a kómából és végtagjait is képes mozgatni.

- -

A koronavírus-járvány miatt a család csak telefonon vagy videohíváson keresztül tud beszélni a fiúval. Sally, Joseph nagynénje elmondta, hogy unokaöccsének fogalma sincs arról, mi történik a világban.

“Nem tud semmit a járványról, mivel tíz hónapig kómában volt. Kezd magához térni, de nem tudjuk pontosan, mit tud. Nem is tudom, hol kezdjem. Ha valaki egy évvel ezelőtt elmondta volna nekem, mi fog történni, nem tudom, hittem volna-e neki. Nem tudom, hogy fogja Joseph megérteni, min mentünk keresztül mindannyian.”

Balesete előtt Flavill nagyon aktív volt, rendszeresen sportolt és több versenyen is részt vett. Sőt, a Buckingham-palotában tartott ünnepségen átvehette Edinburgh hercegének aranydíját is.

“Amikor ébren van, fogalma sincs arról, miért van itt. Telefonon beszélünk róla és megpróbáljuk elmagyarázni neki, hogy szeretnénk vele lenni és megfogni a kezét, de nem tehetjük. Megpróbálunk mindent nagyon egyszerűen megmagyarázni. Amikor személyesen találkozhatunk vele, elmagyarázzuk, mi történt vele” – tette hozzá Sally.

Az elmúlt tíz hónapban Flavill kétszer is megfertőződött a koronavírussal, de szerencsére nagyobb komplikációk nélkül esett át a betegségen. Édesanyja egyszer látogathatta meg fiát, de nem mehetett közel hozzá és védőfelszerelést kellett viselnie.

Joseph miután befejezte tanulmányait, egy évig utazni szeretett volna. Jelenleg azonban gyógytornára lenne szüksége, de erre a pandémia miatt nincs lehetőség. Barátai azonban gyűjtésbe kezdtek, hogy Joe álma megvalósulhasson, ha teljesen felépült.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek