2022. szeptember 29. csütörtök

A sport mindenkié – Ez a nagymama bizonyítja, sosem késő elkezdeni

- Advertisement -

Napjainkban valljuk be, egy kicsit el vagyunk kényelmesedve. Autóval megyünk munkába, bevásárolni és tulajdonképpen mindenhova. A munka kimerítő és a napok hosszúak, így se kedvünk, se energiánk ahhoz, hogy fáradtan még sportolni is elmenjünk vagy csak otthon végezzünk néhány tornagyakorlatot. Még a lépcső helyett is a liftet választjuk és mozgás nélküli, hatékony diétákra vadászunk, amik persze semmit sem érnek. Sőt, több kilogramm szökik vissza ránk, mint amennyit leadtunk.

Egy kanadai nagymama azonban bebizonyította, hogy sosem késő elkezdeni edzeni. A sport nemcsak a fiataloknak való, életkortól függetlenül mindenki nekifoghat. Ha a hetven éves asszonynak sikerült, akkor neked is menni fog!

Joan MacDonald Ontarióban él és három évvel ezelőtt ismerkedett meg a fitnesz világával. A nagymama akkor hetven éves volt. Az idős hölgy senkinek nem akart bizonyítani semmit, csak szeretett volna tenni valamit a saját egészségéért. Joan elmondta, hogy jó ideje küzdött a túlsúllyal, ehhez pedig társult a magas vérnyomás és koleszterinszint, illetve a végtagfájdalmak és a nehézkes mozgás. A hetven éves asszony szeretett volna megszabadulni a plusz kilóktól és a gyógyszerektől is, amiket betegségei miatt szednie kellett.

- -

Nagy segítség volt Joan számára, hogy lánya fitnesz-oktató. Az asszony három éve vágott bele az edzésbe, azóta pedig hatvanöt kilogrammtól szabadult meg és egészsége is javult. Joan az Instagramon is megosztotta edzéseit és mára több, mint 750 ezer követővel rendelkezik. A nagymamából influenszer lett, bejegyzései pedig jótékonyan hatottak azokra, akik változtatni szerettek volna életmódjukon.

A nagymama hetente ötször súlyzózik és háromszor kardio-edzést is tart. Lánya elmondta neki, hogyha nem változtat életstílusán, akkor az edzések sem értek volna semmit. Joan minden reggelét meditációval indítja, este pedig korán nyugovóra tér. Sok zöldséget, teljes kiőrlésű gabonát és fehérjét fogyaszt. A rendszeres sport mellett kertészkedik és rengeteg időt tölt a szabadban.

Korábban Joan számára az evés volt a menekülési útvonal, miután házassága válságba került. A legrosszabb akkor volt, amikor a mérleg már 198 kilogrammot mutatott. A pokoli teher miatt térdműtétre is szükség volt. Az edzések és a diéta betartása nagy kihívást jelentett, de azt kijelenhetjük, hogy megérte.

“Számtalan pillanat volt, amikor rengeteget sírtam és abba akartam hagyni az egészet. Ráadásul az is kiborított, hogy meg kellett tanulnom boldogulni egy iPhone-nal, használni különböző alkalmazásokat. Nekem ez túl sok volt. De szerencsém volt a lányommal és a vejemmel” – emlékezett vissza Joan.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek