2022. szeptember 29. csütörtök

A rendőrség barbár módon vett őrizetbe egy demenciában szenvedő nőt – Íme a felvétel

- Advertisement -

Sajnos az utóbbi időben egyre több olyan esetről lehet hallani, ahol az igazságszolgáltatás, nem épp a megfelelő kereket között történt. Ahol a rend éber őrei hatalmukat felhasználva kárt tettek más emberekben. George Floyd esete óriási visszhangot váltott ki. Mind a mai napig nem feledik, hogy egy erőszakos rendőri intézkedés miatt vesztette életét. Pár nappal az eset után a rendőrt illetve társait elbocsátották, bírósági per indult ellene, s még a feleség is elhagyta. Ez jó tanulópénz lehetett volna a többi rendőrnek, hogy változtassanak a viselkedésükön, de sajnos még nem történt meg.

Most egy beteg nő esete került előtérbe, aki a rendőrség barbár módon vett őrizetbe. A hölgy elfelejtette kifizetni a bolti vásárlást, ezért rendőrt hívtak rá. A nőt a földre lökték és karját nagy erővel hátra feszítették. Az esetről készült rendőri felvétel kiszivárgott és felkerült a internetre.

Az ominózus eset még tavaly júniusban történt, mikor a 73 éves Karen Garner bement a helyi Walmart szupermarketbe vásárolni. A demenciában szenvedő nő cukorkát, egy doboz pepsi-t és egy pólót akart venni, de sajnos betegsége miatt elfelejtette fizetni a pénztárnál.

- -

Amikor megpróbálta elhagyni az épületet, a személyzet észrevette és megkérték vigye vissza a termékeket. Garner azt mondta, hogy nem fizet értük, majd otthona felé vette az irányt. Néhány pillanat múlva a rendőrök utolérték a zavart nőt, s a felvételről egyértelműen meg lehet állapítani, hogy a nőnek fogalma sem volt arról, hogy mi is történik valójában.

A rendőr figyelmen kívül hagyta az idős nő békés hozzáállását, s teljes erejéből a földre fektette őt. Eközben hátracsavarta a kezét és megbilincselte. Az egyik felvételen látható, hogy egy sofőr megáll és megkérdezi a rendőrtől, mi történik. Mivel nagyon meglepte a tiszt agressziója így rákérdezett, hogy

“Ennyi agressziót kell használni?”

A tiszt a következőt válaszolta: “Menjen innen! Ez nem a maga dolga!”

Miután őrizetbe vették a beteg asszonyt, egy harmadik tiszt érkezett a helyszínre. Megkérdezte a tiszttől, hogy jól van-e mire ő a következőt felelte.

“Kicsit sárosan, kicsit véresen, de így néz ki a munka!”

A feljegyzések szerint a nőt órákon át tartották őrizetben anélkül, hogy orvost hívtak volna hozzá fájdalmai miatt. A róla készült fotók azt mutatták, hogy súlyos zúzódásokat szenvedett, vérzett az orra és mint később kiderült, az őrizetbe vétel során a karja is eltört.

Az eset hallatán egy coloradói ügyvéd szövetségi pert indított Garner nevében. Austin Hopp tiszt csütörtökön kötelező adminisztratív szabadságra ment, mely a vizsgálat végéig tart. Két társát, Daria Jalali segédtisztet és Phil Metzler őrmestert egy másik részlegre helyezték át.

Az áldozat ügyvédje felháborítónak tartja, hogy a rendőrség miként reagált az ügyre. Schielke kártérítést követel ügyfelének. A bíró a következő napokban kitűzi a meghallgatás időpontját, így hamarosan megtudjuk a végső eredményt. Az ügyvéd azt mondja:

“Ez a helyi rendfenntartás ellentéte. Sokat gondolkodtam ezen az ügyön. Nincs kétségem afelől, hogy az erőszakkal visszaéltek. Ami a videó alatt látható, az kínzás és ezt senki sem tagadhatja le.”

Az erőszakkal őrizetbe vett nő érzékszervi afáziában szenved, ami rontja a kommunikációs képességét és azt, hogy megértse más emberek mondanivalóját.

Íme a teljes felvétel:

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek