2022. november 29. kedd

A pap teherbe ejtette a lányt, majd abortuszra küldte volna

- Advertisement -

Egy fiatal lány élete egyik pillanatról a másikra rémálommá változott. A történet főszereplője Podhale városkájából származik, ami egy nyugodt és békés hely volt mindaddig, amíg új pap nem érkezett a közösségbe. Eva mindössze huszonegy éves volt, amikor elmesélte, mi történt vele.

“Nagyon félénk voltam, nem volt önbizalmam. Olyan családból származom, ahol a szüleim nem figyeltek rám, nem vettek a szárnyaik alá. Úgy neveltek, hogy ne legyenek nagy elvárásaim és bizonyos dolgok nem nekem valók. Emiatt mindig is tele voltam kételyekkel a megjelenésemmel kapcsoltban és túlsúllyal is küzdöttem.”

Eva elmesélte, hogy a pap hitt benne és megmutatta neki, illetve a többi fiatalnak, hogy sokat tehetnek másokért. Segítettek a rászorulókon, a függőségekkel küzdőkön és végre volt értelme Eva életének.

- -

A lelkész azonban később olyat tett, ami megbocsájthatatlan és elítélendő. Eva még szűz volt, a pap azonban a lány akarata ellenére megfosztotta őt ettől. És nem ő volt az egyetlen. “A pap azt mondta, nem tudja történhetett ez és miért tette ezt velem.” Olyan embereket választott, akiknek problémái voltak és féltek. A fiatalok ezért bíztak benne és megnyíltak neki.

“Kihasználta a zavartságom és az önbizalomhiányomat. Hívő voltam, így házasságkötés előtt nem engedtem a kísértésnek, de ő elvette ezt tőlem. Amikor egyedül maradtunk, megtörtént és én nem tehettem semmit” – emlékezett vissza a lány. Eva nem merte elmondani a szüleinek, mert tudta, hogy nem hinnének neki.

“Tudtam, hogy a szüleim nem hinnének nekem és ha mégis, akkor sem engedték volna, hogy feljelentsem. Egy kisvárosban éltem. Nem volt esélyem, tudom, hogy senki nem hitt volna nekem.”

Eva nem tudott megbirkózni a történtekkel, el akart menekülni. Aztán megjelent egy másik pap, aki látta, hogy valami nincs rendben vele és segíteni szeretett volna a lánynak. Meghívta az Egyesült Államokba, de a lány azt állította, hogy mindez csak azért történt, hogy elhagyja Lengyelországot, nehogy lebuktassa a papot. “Elutaztam, aztán a pap munkát szerzett nekem, egy idős hölgyet kellett gondoznom.” Időközben aztán lejárt a lány vízuma, de ennek ellenére is az országban maradt.

Azonban ez a pap sem volt különb, mint a másik. Ruha nélkül mászkált a házban és azt mondta, ez a szokás, végül pedig ő is kihasználta a lányt, aki teherbe esett tőle. A lelkész felajánlotta Evának az abortuszt, aki elutasította azt, így rá akarta beszélni arra, hogy adja örökbe a gyermeket. Valamint azt is mondta, hogyha bárki kérdezi, egy buliban találkozott egy sráccal, akit tulajdonképpen nem is ismer. A pap elintézett néhány papírt, amivel várandósként az országban maradhatott és egy szervezet emberei segítettek neki.

A szülés időpontjára a pap elhagyta az Egyesült Államokat, hogy minden gyanút eltereljen magáról. Mikor visszatért, meg volt győződve arról, hogy Eva örökbe adta a gyermeket, de tévedett.

Amerikában van egy rendszer, aminek lényege, hogy amíg az anya meghozza a döntést gyermekéről, addig a kicsit ideiglenes családnál helyezik el. “Amikor elhagytam a kórházat, nem volt hova mennem, ezért a paplak egy szobájában laktam, de a pap nem akart kapcsolatba lépni velem.” Később mindenkinek elmondta, hogy gyermeke a paptól van, de nem hittek neki. “Senki nem hitt nekem. A pap azt mondta, hogy botrányba akarom keverni”, ám a Kúria elrendelte a DNS-tesztet és fény derült az igazságra.

Ekkor azt tanácsolták Evának, hogy senkinek ne árulja el, hogy gyermeke a papé és keressen magának egy férfit, aki szeretni fogja őt és a kisbabáját is. Eva nem kapott pszichológiai támogatást, csak némi tartásdíjat a kúriától. Továbbá azt is megígérték neki, hogy fizetik a katolikus főiskolát, ha el akarja végezni.

Eva három éves koráig egyedül nevelte gyermekét, amikor találkozott egy férfival, akivel aztán boldogan élt.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek