2022. december 2. péntek

A Netflix sorozata okozta egy kislány halálát

- Advertisement -

A Netflix sorozata a felelős egy kislány haláláért? A műsor olyan hatással volt a kislányra, hogy először megvagdosta magát, majd végül úgy döntött, hogy véget vet az életének. Az édesanyja nem tud megbékélni ezzel a tragédiával, és a többi szülő segítségét kérte.

A Netflixen fut a “13 okom volt” sorozat. A show arról szól, hogy egy középiskolás lány öngyilkosságot követ el, majd az egyik osztálytársa kazettákat kap. Ezeket meghallgatva lassan kiderül a tragikus döntés oka. A sorozat hatalmas népszerűségnek örvend, különösen a tizenévesek között.

Jessica Scatterson édesanyja a show producereit hibáztatja azért, ami a lányával történt. Rachel Warburton úgy véli, hogy a “13 okom volt” sorozat nézése hozzájárult a 12 éves kislány végzetes döntéséhez. A lány egy búcsúlevelet is hagyott, melynek tartalma hasonló volt a film hősnőjének utolsó szavaihoz.

- -

A gyermek 6 okot vett fel a listába, amelyekben kifejti, hogy miért nem éri meg már folytatni az életet. Mivel Jessica nagy rajongója volt a műsornak ezért édesanyja felszólítja a többi szülőt, hogy ne engedjék a gyerekeiknek nézni a sorozatot.

Az anyuka azt állítja, hogy a sorozat két évadának megtekintése után a kislányon már elkezdte magát megcsonkítani. Mindössze három hét múlva felakasztotta magát. Ezután derült ki, hogy az osztálytársai is elkezdték magukat vagdosni, bántani.

A Netflix kiadott egy hivatalos közleményt az esettel kapcsolatban. Szerinte a gyermeki öngyilkosság rendkívül érzékeny téma.

“Nagyon sajnáljuk, ami a kislánnyal történt. Ez rendkívül fontos téma a számunkra és keményen dolgozunk azért, hogy felelősségteljesen kezeljük ezt az érzékeny kérdést.” -adta ki közleményben a Netflix.

Kiderült, hogy nem ez az első öngyilkossági kísérlet, amely kapcsolódik ehhez a sorozathoz. 2018 májusában a 13 éves Lily Mae Sharp felakasztotta magát. Az ő édesanyja is úgy gondolja, hogy a sorozat a felelős a gyermeke haláláért.

Az American Academy of Child and Adolescent Psychiatry szerint az öngyilkosságok száma 30 százalékkal nőtt, mióta a műsor adásban van.

A vitatott sorozat harmadik évada most kerül adásba. Egyesek szerint a koronavírus okozta hisztéria is nagyban befolyásolja a felnőttek és a gyermekek ítélőképességét.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek