2022. december 2. péntek

A NASA marsjáróját irányítja, korábban pedig takarításból kellett élnie

- Advertisement -

A korábban mélyszegénységben élő kolumbiai nő sokszor még ételhez sem jutott, ebédre is csak egy félbevágott főtt tojásra volt pénze.

Diana Trujillo még tizenhét éves korában költözött Amerikába. A tinédzser nem beszélte az angol nyelvet, így nem volt könnyű boldogulnia. Mára viszont nagy karriert futott be, ugyanis ő az, aki a NASA Perseverance-programjának repülési igazgatója lett. A kolumbiai nő most negyvenegy éves, de amikor Amerikába utazott mindössze háromszáz dollár, azaz mai árfolyamon kilencvenezer forint volt a zsebében. Legnagyobb vágya, álma pedig az volt, hogy kutathasson új élet után az univerzumban. Minél közelebb szeretett volna kerülni a csillagokhoz és megtudni, hogy van-e élet a Földön kívül is.

Diana tizenkét éves volt, amikor szülei elváltak és édesanyjának nagyon alacsony jövedelme volt, ezért a kislány ebédje gyakran csak egy félbevágott főtt tojás volt. Diana gyermekként imádott a fűben feküdni és csak bámulni az eget, a csillagokat. Úgy vélte, hogy valahol az univerzumban, a messzi távolban van egy hely, ami sokkal jobb, mint a Föld bolygó. Remélte, az emberiségen is él egy faj, amit még nem ismerünk és amely sokkal jobban becsüli tagjait.

- -

Kolumbia ismert az illegális szerekről és a szegénységről, ez elől menekült Miamiba Trujillo. Diana kezdetben takarítónőként kereste kenyerét, hogy fizetni tudja a főiskolát és fenntartsa magát. A fiatal lány hamar bekerült a Floridai Egyetem repülésmérnöki karára és most azt mondja, mindent, ami vele történt egy lehetőségnek fogott fel. Még az sem zavarta, hogy éjszakánként kellett dolgoznia, ráadásul mások után pucolta a vécéket. Értékelte, hogy van munkája, amiből fizetni tudta a megélhetését.

Mostanra Diana megvalósította álmát és a NASA-nál ő irányítja a marsjárót. Bár az ismeretlen civilizációra még nem bukkant rá, de talán egyszer valamikor ez is bekövetkezik majd.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek