2022. szeptember 29. csütörtök

A lelkész nem tolerálta a gyermek sírását – A fejével találta el a keresztelőmedencét

- Advertisement -

Többször hallottunk és olvastunk már az ortodox vallás keresztelői szokásairól. Sok esetben még videófelvételek is kiszivárogtak az ilyen eseményekről, melyek teljesen megrendítették az embereket. Sajnálatos módon nem egy és nem két gyermek esett áldozatául annak a barbár szokásnak miszerint háromszor kell teljes mértékben elmeríteni a gyermeket a szentelt vízben. Több gyermeket nem tudtak megmenteni még úgy sem, hogy azonnal észlelték a problémát. A legutóbbi is egy ilyen eset volt, melyről szintén készült videó.

A felvételen tökéletesen kivehető, hogy a lelkész közel sem bánt finoman és szépen a megkeresztelendő gyermekkel. Sőt mi több, olyan szinten durva volt, hogy a végén már az édesanya szaladt oda megmenteni a keservesen síró kisbabát. Az egész videó alatt azt érezheti az ember, hogy a lelkésznek egyáltalán nem tetszik a kisgyermek viselkedése, aki szemmel láthatóan is küzd a keresztelés ellen.

Mikor az anyuka odaszaladt, hogy megmentse gyermekét, a lelkész fogta, és elhúzta tőle, jelezvén, hogy még közel sem végzett a keresztelővel. Ezután harmadjára is belemártotta a gyermeket a vízbe, ám előtte befogta a száját, hogy ne sírjon. Mikor kivette a gyereket a vízből a kicsi feje beleakadt a ruhájába, majd beverte a keresztelőmedencébe.

- -

A felkavaró tett az oroszországi Gatcsinában történt. A Ria Novosti orosz hírügynökség szerint nem sokkal az eset után a fiú édesanyja, a 24 éves Anasztázia Aleksejeva feljelentést tett a rendőrségen, valamint panaszt tett a pap feletteseinél. A pap úgy gondolta, hogy ő egyáltalán nem tett semmi rosszat, ezért nem is érzett bűntudatot.

Később az orosz média arról számolt be, hogy a papot már menesztették és mentesítették a papsági feladati alól.

A videó ezen a linken tekinthető meg.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek