2022. szeptember 29. csütörtök

A légiutaskísérő egy üzenetet talált a mosdóban, amin az állt: „Segítségre van szükségem” – A nő azonnal cselekedett

- Advertisement -

Vannak emberek, akik rendszeresen utaznak repülővel például üzleti út miatt, vagy, mert meglátogatják a rokonokat, vagy csak szimplán nyaralás miatt. Az első utazás mindig frusztrációval és izgulással van tele, mivel az emberek szeme előtt az összes repülőgéppel kapcsolatos katasztrófafilm lejátszódik. Persze ma már sokkal kevesebb eséllyel zuhannak le a gépek, hisz alapos átvizsgáláson, tesztelésen esnek át, arról nem beszélve, hogy a személyzet ki van képezve az ilyen helyzetek kezelésére.

Sokan azt hiszik a légiutaskísérők élete játék és mese, különböző országokba látogatnak, sok pénzt keresnek…stb, de ez nem fedi minden esetben a valóságot. Komoly kiképzés áll a hátuk mögött, a kevés pihenőről nem beszélve. Az évek során több esettel is találkoztak, bonyolult, kínos helyzeteket kellett megoldaniuk és minden esetben úgy kellett eljárniuk, hogy soha senkit ne sértsenek meg.

Shelia Fredrick is több évig dolgozott légiutaskísérőként és számos olyan esetet látott, amit egy civil, nem minden esetben tudott volna megoldani. Már azt hitte, hogy mindenre immunis és semmi sem lepheti meg, de nagyot tévedett. Tanúja volt egy esetnek, mely örökre megváltoztatta az életét. A Seattleből San Franciscoba tartó járaton furcsa dologra lett figyelmes.

- -

Látott egy idősebb, jól szituált férfit, aki mellett egy kissé csapzott szőke lány ült. Ahogy Shelia elhaladt mellettük a lány felvette vele a szemkontaktust. Shelia érezte, hogy a lány tekintete jelent valamit és úgy érezte ki kell derítenie mi történik. Amikor megpróbált beszélni a férfival, durva és arrogáns lett. Shelia ekkor gyanakodni kezdett.

Eldöntötte, hogy megtudja mi folyik a fiatal lány és a gyanús férfi között. A légiutaskísérő eleinte csak távolról figyelte a “párost”. Látta, hogy egyáltalán nem beszélnek egymással, és ha a férfi rá is néz a lányra, akkor szúró pillantásokat vet. Sheila ekkor kiment a mosdóba és tollat valamint papírt hagyott a mellékhelyiségbe. Remélte, hogy a lány használni fogja és a segítségére lehet.

Mikor Shelia ismét elment a lány mellett intett neki, hogy menjen ki a mosdóba. A lány követte az utasításokat, és amikor Shelia visszatért a mellékhelyiségbe, talált egy üzenetet.

A papíron az állt: “Segítségre van szükségem”

Shelia azonnal felhívta a hatóságokat és mire a gép leszállt ők már ott vártak. A rendőrök elfogták a férfit és kiderült, hogy a lány mindössze 14 éves. Arra is fény derült, hogy emberkereskedelem áldozata lett és két hónappal ezelőtt rabolták el. Ijesztő belegondolni, mi lett volna, ha Sheila nem ennyire éber.

Nancy Rivard nyugdíjas légiutaskísérő 2009-ben olyan embereket kezdett képezni, akik képesek felismerni az emberkereskedelem áldozatainak jeleit. Neki köszönhető, hogy Sheila tudta, hogyan kell viselkedni. Néhány héttel az eset után Shelia hívást kapott a lánytól, akit megmentett. A mai napig állandó kapcsolatban vannak egymással.

Az ENSZ becslése szerint évente mintegy 1,2 millió gyermek esik az emberkereskedelem áldozatává. Mind a fiúk, mind a lányok veszélyben vannak! Bordélyházba kerülhetnek, olcsó munkaerővé válhatnak, de az is előfordul, hogy utcára kerülnek, ahol pénzért kell bizonyos szolgáltatásokat végezniük.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek