2022. szeptember 29. csütörtök

A koronavírus legfiatalabb áldozata Magyarországon két 33 éves férfi

- Advertisement -

Sajnálatos módon a harmadik hullám egyre csak szedi áldozatait. Annak ellenére, hogy a hazánkban beoltott emberek száma hamarosan eléri a másfél milliót még nem jelenti azt, hogy fellélegezhetünk. Orbán Viktor miniszterelnök szerint ha elérjük a két és fél milliós oltottságot, akkor beszélhetünk az újranyitásról.

Ameddig azonban egyre többen fertőződnek meg, kerülnek karanténba, kórházba vagy épp lélegeztetőgépre addig nem lazíthatunk. A koronavírus járvány mutáns variánsai közül vannak agresszívabbak, melyek gyorsabban fertőznek. Ez ellen már a fiatalabbak sem menekülhetnek el, ugyanis egyre több 30-as 40-es éveiben járó szenved tőle.

A legfrissebb információk szerint kettő 33 éves férfi is életét vesztette, ami azt jelenti, hogy hazánkban ők a legfiatalabb áldozatok. Mindkettőnek voltak alapbetegségei. Az egyiknek asztmája volt, a másik pedig magas vérnyomástól és elhízástól szenvedett. Ezek az adatok a koronavirus.gov.hu oldalán is olvashatók voltak.

- -

Világszerte problémát okoz a mutáns variánsok terjedése és fertőzése, ugyanis Franciaországban egy 16 éves fiatal hunyt el a járványban. Emellett volt még egy ország, ahol egy hasonló korabeli fiatal hajtotta örök álomra szemét. A szakemberek szerint egyetlen megoldás van a vírus megfékezésére és fertőzőképességének leredukálására, az pedig nem más mint az oltás.

Persze ezzel szemben is vannak fenntartások, hiszen több országban is betiltották, felfüggesztették az AstraZeneca vakcinát, mely komplikációkat idézett elő a beoltottaknál. Olaszországban egy 43 éves katona hunyt el, és ez volt az utolsó csepp a pohárban. Ameddig az Európai Gyógyszerügynökség utána nem jár a vakcinának, addig nem folytatják tovább az AstraZeneca használatát.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek