2022. november 29. kedd

A kerékpáros arrébb rúgta az útjában álló kislányt – A videó nagy vihart kavart az interneten

- Advertisement -

Felkerült az internetre egy videó, ami nagy vihart kavart a felhasználók körében. Egy kerékpáros sodort el egy kislányt, aki valószínűleg édesanyjával és testvérével sétált a havas úton. A kislány édesapja telefonjával vette fel a történteket és megosztotta a videót az interneten. Sokan felháborítónak találták a biciklis viselkedését, de jó néhányan felszólaltak az óvatlan édesanya ellen is.

Hosszú évek, sőt, évtizedek óta folyik a vita a kerékpárosok és a gyalogosok között, továbbá a jármű vezetőknek is állandó gondja akad a szabálytalanul közlekedő biciklisekkel. A bringások jelentős része teker a járdán vagy manőverezik az autók között, ami rendkívül veszélyes. Egyáltalán nem meglepő, hogy a nyári időszakban rengeteg baleset történik, ám a tél sem mentes ezektől.

Karácsony hétvégéjén a belgiumi Verviers-ben egy ötéves kislányt sodort el egy nagy sebességgel haladó kerékpáros. A férfi használta a biciklire felszerelt csengőt, hogy jelezze közeledését, ám a gyermek nem tért ki az útjából. Ezt követően az édesapa megpróbálta megállítani a biciklist, de az elhajtott a helyszínről.

- -

A kislány kisebb zúzódásokkal megúszta az ütközést, szerencsére semmilyen komoly baja nem lett. Az édesapa rendkívül dühös lett, ezért hozta nyilvánosságra a felvételt és értesítette az illetékeseket is. A hozzászólók legnagyobb része elfogadhatatlannak tartja a kerékpáros viselkedését és úgy vélik, megérdemli a büntetést. Ugyanakkor többen felszólaltak az édesanya ellen is, hiszen az ő dolga lett volna, hogy elhúzza a biciklis útjából kislányát.

A rendőrség elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen, aki végül, december 27-én önként feladta magát. Az apa szerette volna, ha a kerékpáros bocsánatot kér tettéért és azt is elmondta, nem vonja vissza a feljelentést.

A kerékpáros kihallgatása során azt vallotta, hogy nem vette észre, hogy magával sodorta a gyermeket. A férfi akár egy év börtönt is kaphat.

Íme az esetről készült videofelvétel:

Nektek mi a véleményetek?

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek