2022. december 2. péntek

A járvány miatt 3 időpontját is törölték – Kiderült, hat hónapja van hátra

- Advertisement -

A koronavírus-járvány miatt egyáltalán nem könnyű orvoshoz menni, hiszen már az időpontfoglalásnál akadályokba ütközünk, arról már nem is beszélve, hogy a helyzettől függően le is mondhatják ezeket, a beteg pedig kénytelen várni. Várni még a legkomolyabb és leghalálosabb betegségekkel is. Sajnos az egészségügyi rendszer rendkívül megterhelt, a dolgozókról már nem is beszélve. Ettől függetlenül azonban sokan szorulnának orvosi ellátásra, ami bár mindenkinek megjár, mégsem kapjuk meg.

Egy fiatal édesanya is ebben a cipőben a járt, ugyanis a koronavírus-járvány miatt már három kórházi időpontját mondták le, pedig a baj nagyon nagy volt. Végül az interneten keresztül konzultált egy orvossal, akinek szavaitól teljesen lefagyott és kis híján elájult.

A 23 éves brit Kimberley Eccles egy csomót vett észre a szájában és a lemondott időpontok miatt hónapokig óriási fájdalmat érzett, arca pedig folyamatosan duzzadt volt. Az egészségügyben azonban a pandémiára koncentráltak, így Kimberly nem jutott el az orvoshoz, végül egy videohíváson keresztül beszélt egy szakemberrel, aki sokkoló diagnózist állított fel.

- -

“Körülbelül hat hónapja van hátra” – mondta az orvos. A diagnózis elhangzásakor a fiatal nő hétéves lánya is szobában tartózkodott, így pontosan hallotta, hogy hamarosan elveszíti édesanyját.

A járvány miatti késlekedés odáig fajult, hogy a rák már nemcsak az anya arcán volt jelen, hanem teste egyéb részeire is átterjedt.

“A szívem összetört – még csak 23 éves vagyok és van egy gyönyörű lányom, akinek szüksége van rám. De egy százalék esélyt kaptam a túlélésre és azt mondták, hogy körülbelül hat hónapom van hátra” – mondta Kimberly.

A fiatal nő ennek ellenére sem adta fel, kemoterápiás kezelésen vett részt, hosszú szőke haja is kihullott, de sajnos a rák nem múlt el. Az orvosok azt tanácsolták neki, hogy tegyen meg mindent, amit szeretne és töltsön minél több időt családjával.

“Nem akarok tennivalók listáját írni, hanem a közelben akarok lenni, hogy lássam, felnőni a lányom, férjhez menjek és egészséges életet éljek. Sok órás, napos és hetes kutatás után az Egyesült Államokban alternatív kezeléseket találtam.”

Kimberly-nek kés alá kellett feküdnie. Az operáció tizenkét órán át tartott, de közben eltávolították a daganatot, az arc bal felével és az alsó állkapoccsal együtt. A sebészek újra fogják építeni a nő arcát csontokból és szövetekből.

Az édesanya jelenleg pénzt gyűjt arra, hogy szakszerű kezelésen eshessen át egy Houstoni rákközpontban.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek