2022. szeptember 29. csütörtök

A horvátok megsértődtek Orbán Viktor kijelentését. Szerintetek jogosan?

- Advertisement -

A horvátok alaposan megsértődtek Orbán Viktor megjegyzésén, miszerint “Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle…”

A miniszterelnökünk a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában elfogadhatatlannak nevezte az oroszok ellen bevezetni kívánt uniós olajembargót. Szerinte ez felérne a magyar gazdaságra ledobott atombombával.

Az interjúban beszélt arról, hogy lenne lehetőség, hogy más irányból is érkezzen olaj hozzánk, de ez Horvátország számára nagy teher lenne.

„Természetesen, akinek van tengere, és vannak tengeri kikötői, az hajókon tud szállítani olajat a világ bármely pontjáról, de vannak országok, amelyeknek nincsenek tengerei, nekünk is lenne, ha nem vették volna el őket, de nincsenek jelen pillanatban, ezért Magyarországra orosz vagy bármilyen fajta olaj kizárólag csak csővezetéken érkezhet, a csővezeték egyik fele Oroszországban, egyik vége Oroszországban van, a másik pedig Magyarországon.”

A horvát külügyminisztérium szerint az ilyen kijelentések szükségtelek, ugyanis rontják a két ország jó baráti viszonyát.

Horvátország elítéli a magyar miniszterelnök kijelentését

-és hozzátette:  

„elítélünk minden területi követelést a szomszédos államokkal szemben”

- -

Mit gondoltok? Jogosan? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek