2022. szeptember 29. csütörtök

A hömpölygő tömeg újra karanténba vághatja az országot

- Advertisement -

A tervezett nyitás szép ütemben halad, azonban egyesek kételkednek eme döntés észszerűségén. Tény és való, hogy hétvégén hömpölygő tömeg árasztotta el az utcákat, a Balaton partját és a legtöbb vendéglátóegység teraszát. Mintha mi sem történt volna az elmúlt egy évben.

Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos szerint: “Rossz pillanatban történt Magyarországon a nyitás, mert az indiai új variáns, amiben dupla mutáció van, már Csehországban és Görögországban is megjelent, és természetesen, ami Indiából Angliába eljutott, az Magyarországra is el fog jutni”

Fertőzés szempontjából nem sokat jelent, hogy a teraszon vagy a bárpultnál ücsörgünk.

- -

Több híresség is felszólalt. Fluor Tomi is aggodalmát fejezte ki:

“Tele volt a város oltatlan fiatallal, egymás hegyén-hátán voltak. Jobban tartok a vírustól annál, mint hogy ilyen tömegbe merészkedjek. Közben értem, hogy mindenki vágyik a szabadságra, de szerintem ez kicsit olyan volt, mint egy emberkísérlet, várni kellett volna még két hetet a teraszokkal”

Még Curtis is attól tart, hogy mire újra felléphetnének, kitör a járvány negyedik hulláma.

Most, ugye az oltási igazolvány megléte jelenti a felszabadulást. Kérdés, hogy miként fogják tudni ellenőrizni ezt júliusban a balcsiparton?! Nyáron hatalmas tömegek érkeznek a magyar tengerhez és nem biztos, hogy lesz lehetőség ezt bármi módon is kontrollálni vagy szabályozni.

Tavaly már néhány halott után bezárták az iskolákat. Most meg úgy nyitunk, hogy közel kétszázasával halnak meg.

Az oltási igazolás már az első vakcina beadása után érkezik. Jobb esetben. Vannak, akik már a másodikat is megkapták és még mindig nem jött meg a felmentést ígérő plasztikkártya.

Sokan félnek, hogy ez a hirtelen nyitás nagyon csúnyán visszaüt majd. Persze sokáig nem lehet húzni ezt sem, hiszen a gazdaság romokban, a vendéglátósok éheznek. Ilyen helyzetben okos döntést hozni, szinte lehetetlen.

Nektek mi a véleményetek? Írjátok meg kommentben!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek