2022. szeptember 29. csütörtök

A briteknél már megkezdődött a “COVID-mutyi”! Furcsa beosztások állami támogatásból.

- Advertisement -

A nyitás a tervezett ütemben halad. Egyesek szerint túl korai, mások szerint pedig már rég elkéstünk vele. Na nem az egészségünkre nézve, hanem a gazdaságra. Az ugyanis romokban hever. A vendéglátás és a kulturális szféra egyértelműen. De most nyitunk, úgyhogy szépen-lassan minden visszaáll a helyére. Vagyis megpróbál.

Egyelőre fogalmunk sincs abból, hogy mi lesz ennek a vége, ha egyáltalán vége lesz valaha. Minden esetre sokan vannak, akik komoly hasznot húztak ebből az egészből és még lesznek is.

Első körben az Egyesült Királyság hozott nagyon különleges döntéseket, melyet senki nem ért. Az ottani kormányzati tanács Covid Marshallokat toboroz az utcákon történő járőrözésre. Ezzel úgy semmi gond nem lett volna, mondjuk tavaly.

- -

A tanácsok országszerte olyan munkákra keresnek jelentkezőket, melyek júliusban kezdődnek. Ilyen például a Hertfordshire-i Megyei Tanács, akik 30 millió font (12 milliárd 413 millió forint) értékű szerződést ajánlanak olyan cégeknek, melyek 60 járőrt tudnának biztosítani július elsejétől jövő január 31-ig. Ezek a szerződéseket egyéves meghosszabbítással járnak, mely azt jelenti, hogy akár 2023-ig is járőrözhetnek.

Hogy mi a furcsa ebben? Az, hogy az ottani kormány tervei szerint június 21-én feloldanák az összes fennmaradó korlátozást.

Ezen járőrök feladata a szabályozás, útmutatás megértetése lenne, mely egyelőre rejtély, hogy mit jelent, annak tükrében, hogy 2 hónap múlva minden korlátozás véget ér.

A BBC News szerint a járőrök arra figyelnek majd, hogy az emberek ne álljanak túl közel egymáshoz nyilvános helyeken, szólhatnak a szájmaszkok viselése miatt vagy segíthetnek fertőtleníteni bizonyos felületeket.

Jim McManus, a Hertfordshire-i Megyei Tanács közegészségügyi igazgatója szerint: “A vírus még mindig kering, és egy ideig el fog tartani. Tavalyról tudjuk, hogy a fertőzések száma hirtelen megváltozhat. Fel kell készülnünk egy harmadik hullám lehetőségére is.”

A kritikusok és nép szerint természetesen nem erről van szó. Egyszerűen az állami támogatásból és az adófizetők pénzéből szeretnének egy kicsit “pazarolni”.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek