2022. szeptember 29. csütörtök

“7 hónapig hordtam a babámat, tudva, hogy meg fog halni, hogy megmentsem az ikertestvérét” – Egy igaz történet megható sorai

- Advertisement -

Millie Cann és férje elképesztően boldogok voltak, mikor kiderült, hogy gyermeket várnak. A családdal is madarat lehetett volna fogatni, hogy újabb taggal bővülnek. Az első ultrahang vizsgálat során kiderült, hogy Millie ikreket vár. Ez azért is volt óriási öröm számukra, mert a családban mindenkinek nehezen jöttek össze a gyerekek.

A 10. héten ismét el kellett mennie ultrahangra, ám ekkor édesanyja kísérte el. Az orvos elkezdte mozgatni a készüléket a hasán, hogy megnézze minden rendben van-e a gyerekekkel. Időközönként megállt, képeket készített, majd hirtelen felállt és azt mondta, hogy ki kell kérnie egy másik orvos véleményét, bizonyosságot szerezzen arról valóban jól látja-e a dolgokat.

Millie és az édesanyja aggódni kezdtek, mert féltek valami nincs rendben a picikkel. Sajnos a legnagyobb félelmük beigazolódott. Kiderült, hogy az egyik baba anencephalias, ami egy veleszületett idegrendszeri rendellenesség, amit a nagyagy, az agykoponya, és a fejbőr részleges vagy teljes hiánya jellemez. A pici esetében az agyvelő hiány volt a probléma. Az orvos szerint ez egy olyan betegség, mely összeegyeztethetetlen az élettel.

- -

A pár lement egy másik orvoshoz, aki szintén megerősítette az első orvos diagnózisát. Elmondta, hogy a terhesség megszakítás óriási kockázatot jelentene mind rá, mind a másik babára nézve, ezért ezt nem javasolja. Millie és férje, semmiképp sem szerették volna, ha az egészséges babájuknak baja esik, ezért megfogadták az orvos tanácsát. A kismama úgy döntött, hogy végig csinálja a terhességet és kihordja minkét babát, annak ellenére is, hogy tudja a másik baba meg fog halni.

“Ennek az időszaknak a legszebbnek és legboldogabbnak kellene lennie, ehelyett valóságos rémálommá vált. El kellett fogadnunk, hogy az egyik gyermekünk nem marad sokáig velünk.” – mondta.

Millie a munkába próbált temetkezni ez idő alatt. Mindent megtett, hogy elterelje a gondolatait a bánatáról. Egy idő után úgy döntöttek férjével, hogy kisbabájuk szerveit eladományozzák olyan gyerekeknek, akiknek szüksége van rá.

“Nagyon nehéz volt ezt végig csinálni. A terhesség hónapjai alatt megpróbáltam elkerülni az embereket. Nem akartam, hogy a terhességemről kérdezzenek. Ha olyan helyzetbe kerülte, ahol nem tudtam elkerülni a kérdéseket, megpróbáltam a lehető legtermészetesebb módon válaszolni.

A 20. héten úgy döntöttünk, hogy elnevezzük a kisbabáinkat. Az egyik a Skye a másik a Callie nevet kapta. Az orvosok azt mondták, csupán néhány percünk lesz Skye-al, mert tovább nem fogja bírni a kis szervezete. Miután megszülettek a babák, három órát is el tudtunk tölteni vele. Addig küzdött a kis drágám.” – mesélte.

Hónapokon át próbálta emészteni és felkészíteni magát arra, hogy kisbabájával az első és egyben utolsó találkozása a születése után lesz. Borzalmas volt számára a tudat, hogy nem láthatja felnőni őt. Egy speciális terápiás csoportba is elment, hogy segítsenek neki feldolgozni a helyzetet.

Millie úgy nyilatkozott, hogy mindenét odaadná, ha visszapörgethetné az idő kerekét és még egy ideig a karjában tarthatná Skyet. Hozzátette, hogy annak ellenére, hogy felajánlották a szerveit, nem tudták eladományozni, mert a kicsik koraszülöttek voltak.

Callie-t csak a harmadik nap vitték be hozzá, és akkor tarthatta huzamosabb ideig. Abban a pillanatban érezte, hogy egy megmagyarázhatatlan kötelék alakult ki köztük, melyet soha nem lehet elszakítani.

Skye temetésének napján először elmentek másik kislányukhoz, ahol egy édesanya, aki szintén ikreknek adott életet szörnyű dolgot mondott. “Nagy mázlista vagy, hogy egy gyermeked van. Kettő már nagyon hangos és zavaró.”

Millie szépen visszatette Calliet a kiságyba és halkan az orra alatt azt mormolta: “Fogalmad sincs, hogy mit beszélsz.”

A temetés után, hazamentek és az újdonsült édesanya egy kis lila pillangót nyomtatott ki, melyre azt írta, hogy “Elveszítette a testvérét”. A pillangót felragasztotta Callie kiságyára a kórházban, hogy mindenki tudja, mi történt. Azzal a nővel is összefutott, aki azt a szörnyűséget mondta, és szemmel láthatóan is szégyellte magát a szavai miatt. A pillangót megosztotta a közösségi oldalain és hamarosan záporozni kezdtek az üzenetek, olyan édesanyáktól, akik pontosan ugyanabban a helyzetben voltak, mint Millie.

A család később létrehozta a Skye High Alapítványt. A kicsik születése óta öt év telt el, de nem telik el úgy nap, hogy ne osztaná meg valaki a kis lila pillangót. Mindegy, hogy a föld mely városáról beszélünk, hiszen szinte már mindenhol jelen van ez a szimbólum.

A család minden év május 11-én megemlékezik a kis Skyeról.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek