2022. december 2. péntek

7 alkalom, amikor Diana hercegné magasról tett a királyi család szabályaira

- Advertisement -

Diana Frances Spencer 1997. augusztus 31-én vesztette életét a francia fővárosban, Párizsban egy autóbaleset következtében. A hercegné halála az egész világot megrázta és sokak szerint nem véletlen balesetről volt szó, ám erre nincs bizonyíték. A hivatalos vizsgálat szerint a sofőr alkoholos befolyásoltság alatt állt, ez okozta a tragédiát.

Diana 1981-től 1996-ig volt Károly walesi herceg, brit trónörökös első felesége, akitől két kisfia született, William és Harry. A néhai hercegnő sokak szerint lázadó, ugyanakkor inspiráló alak volt. Diana több királyi protokollt is megszegett, ennek ellenére az egész világon tisztelték és szerették őt. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a szabályokat, amelyekre Diana fittyet hányt és amelyeket fiai és menyei napjainkban megtestesítenek.

Kórházban szült

- -

A brit királyi családban az otthonszülés egyfajta hagyomány volt, ám Diana ezt is megtörte, ugyanis ő volt az első hercegné, aki kórházban hozta világra gyermekeit. Vilmos herceg a londoni St. Mary kórházban született, amikor pedig Harry herceggel vajúdott, még fájdalomcsillapítót sem kért. A hercegné ezen tette által fiai lettek az első királyiak, akik egy helyi és általános kórházban jöttek a világra.

Kötelességeivel szemben gyermekeit prioritásként kezelte.

A walesi hercegné “semmit nem szeretett jobban, mint édesanya lenni” – mondták. John Spencer, Diana édesapja korábban elmondta, hogy lánya már kisgyermekként is szerette a csecsemőket. A királyi család tagjai azonban leginkább kötelességeikre és feladataikra koncentráltak, ám a hercegné mindig ügyelt arra, hogy gyermekei ne szoruljanak háttérbe és mindig elegendő időt töltsön velük. A királyiak nyilvánosan nem mutatták ki a szeretetet, de Diana ennek is ellent mondott. Nyilvánosan átölelte fiait és megfogta kezüket.

Iskolába küldte fiait.

Nem meglepő, hogy a királyi családban született gyermekek magánoktatásban részesültek. Vilmos és Harry herceg azonban ebben is kitűntek a sorból. Diana hercegnő küzdött azért, hogy fiai állami iskolában tanulhassanak. Ezt pedig el is érte, ugyanis Vilmos volt az első királyi trónörökös, aki nem otthon végezte tanulmányait.

Magával vitte a fiúkat a hivatalos utakra.

A királyi család tagjai hivatalos utakra nem vitték magukkal gyermekeiket, ám Diana ez alól a szabály alól is kibújt. Vilmos még csak kilenc hónapos volt, amikor a hercegné magával vitte őt Új-Zélandra és Ausztráliába. Ez a hercegné által teremtett új hagyomány pedig még ma sem szűnt meg, ugyanis Vilmos és Harry herceg is követik édesanyjuk példáját, minden hivatalos útra gyermekeikkel együtt utaznak el.

Szemmagasságban beszélt a gyerekekkel.

Diana nem titkolta, hogy imádja a gyerekeket és amikor csak tehette, ki is mutatta ezt. Szemmagasságban beszélt a kicsikkel, de nemcsak saját gyermekeivel. Ezáltal mutatta ki szeretetét, ami korábban a királyi család tagjainál nem volt látható. Ő volt az első, aki így tett, de gyermekei tovább vitték ezt.

Gondoskodott róla, hogy gyermekei hétköznapi életet éljenek.

Attól függetlenül, hogy Diana királyi nemességbe született, majd királyi családba házasodott be, szerette volna, ha gyermekei megtapasztalják a hétköznapi életet. A személyzet tagjai elárulták, hogy a hercegné mindent megtett azért, hogy kisfiai ne maradjanak ki az átlagos gyermeki dolgokból, így moziba, vidámparkba jártak, sorban álltak a McDonald’s-ban és pizsamában ugráltak az ágyon. A hercegné nem akarta, hogy fiai úgy nőjenek fel, hogy lemaradjanak ezekről az alapvető szokásokról.

Elkötelezett anya maradt, hiszen ez volt a legfontosabb az életében.

Diana a modern anya megtestesítője volt, hiszen nem bízta a személyzetre gyermekeit, hanem ő maga viselte gondjukat a születésüktől kezdve. Minden utazására magával vitte fiait és időbeosztását is hozzájuk alakította. “Ne hívj ikonnak. Csak egy anya vagyok, aki segíteni próbál” – mondta a hercegné és eszerint élte mindennapjait is.

Ti mit gondoltok erről?

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek