2022. december 2. péntek

54 ember életét mentette meg a balesetben elhunyt fiú

- Advertisement -

A hős neve Cameron Greer Dice, aki még 2018-ban a Louisiana állambeli Fanklintonba kirándult a szomszédokkal, miközben szülei éppen a Szent Patrik felvonuláson vettek részt. A nap csodálatosan indult. Éneklés a tábortűz körül, quadozás, ám az események katasztrofálisra fordultak. Váratlan tragédia rázta meg a gyermek szüleit.

A tizenkilenc éves Cameron felfelé haladt autójával egy meredek falon, ám a gépjármű a tetejére billent és összezúzta a tinédzsert. Amy Deubler Foy, a fiú édesanyja elmondta, gyermeke lassan haladt, ám a tragédia így is elkerülhetetlen volt. Amikor Cameron felért a csúcsra, az autó felborult és összezúzta a fiú testét.

Cameron a kórházba szállítás közben már nem lélegzett, megállt a szíve. New Orleansban mindent megtettek érte, de arc-és koponyacsontja a felismerhetetlenségig összetört. Néhány pillanatig sikeresnek tűnt az újraélesztés, de végül nem tudták megmenteni a fiú életét.

- -

“Az apja és én a kórházban maradtunk vasárnap este, amikor már mindenki más hazament, és az apja azt mondta: Azt hiszem, már elment” – emlékezett vissza Amy. “Én is éreztem, de nem akartam elhinni. Csak imádkoztam. Csak egy csodára vártam, de azt hiszem, Istennek nagyobb szüksége volt rá.”

A következő napban Amy végig fia mellett maradt és fogta a kezét, de már tudta, hogy innen nincs visszaút, Cameron már elment. “Nem tudtam magára hagyni. Azt mondták nekem: Amy, hiszen már elment. Én meg azt mondtam: Nem, nem ment el. Hiszen itt van.”

Az édesanya képtelen volt szembenézni a valósággal, hiszen egy szülőt ennél rosszabb nem érheti, minthogy a gyermeke előbb megy el, mint ő. Amy egy korábbi beszélgetést is felidézett, amit Cameronnal folytatott.

“Amikor meghalsz, megtartják a szerveidet, és más embereknek adják azokat, hogy megmentsék az életüket, olyan embereknek, akik máskülönben meghalnának.” A fiú erre azt mondta, hogy szeretné, ha így lenne.

A gyászoló anya számára egy kis békét jelentett, hogy fia halálával életeket menthetnek. Még a temetés előtt négy emberen segítettek Cameron szervei. Az egyikük a fiú hasnyálmirigyét, másikuk a máját, harmadikuk a veséit, a negyedik beteg pedig a szívét kapta meg. Artériái, izmai, inai és csontszövete több tucat embernek adta meg egy új élet lehetőségét. “Ha jól tudom, 54 ember kapott egy részt a kisfiamból.”

Amy úgy véli, kisfia egy igazi hős. “Cameron egy angyal a mennyben, és hős a Földön.”

Az összetört szívű anya később szeretné felvenni a kapcsolatot azokkal az emberekkel, akiken Cameron szervei segítettek. Különösen azzal a beteggel szeretne találkozni, akiben fia szíve tovább él.

Amy azt is hozzátette, szeretné, ha tragédiájuk másokra is ösztönző hatással lenne, vagyis arra buzdítja az embereket, jelentkezzenek szervdonornak.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek