2022. november 29. kedd

5 dolog, amit a körömrágás elárul rólad

- Advertisement -

A körmök rágása egy rendkívül rossz és valljuk be őszintén, kissé gusztustalan szokás is. Általában gyermekkorban kezdődik, hogy rágni kezdjük körmeinket, de aztán idővel abba is hagyjuk. Nyugodtan mondhatjuk, hogy kinőjük valahogy. Ám ez nem mindenkinek sikerül olyan egyszerűen. Számos praktika létezik, amivel meg tudunk szabadulni ettől a rossz szokástól, de van, akiket még ezek sem tántorítanak el ettől a tevékenységtől.

Ugyanakkor a körömrágás sok mindent elárul rólunk. Ez az ismétlődő tevékenység, avagy viselkedés olyan érdekes tényeket tár fel rólunk, amikre soha nem gondoltunk volna. Azt ugyan mindannyian tudjuk, hogy a stresszhelyzet is vezethet a körömrágáshoz, de ennél izgalmasabb információkat is tartogat rólad.

Perfekcionista vagy

- -

Egy tanulmány szerint azok a személyek, akik rendszeresen rágják a körmüket, rendszeresen túlteljesítenek. Ugyanakkor ez azzal is jár, hogy túl is terhelik magukat. Egy idő után többet vállalnak, mint amennyit bírnak. Mivel precízen és alaposan dolgoznak, nem marad idő mindenre, amit eredetileg elterveztek vagy elvállaltak.

Okosabb vagy, mint gondolnád.

Ki gondolná, hogy ez a rossz szokás azt is elárulja, mennyire vagy okos? A körömrágó emberek célorientáltak és nem a szokásos ütemben hajtanak végre különböző feladatokat. Továbbá akkor is rágják a körmüket, ha nagyon koncentrálnak valamire vagy valamilyen probléma megoldására.

Türelmetlen vagy

Az unalom és a frusztráció bizony fő kiváltó okai a körömrágásnak. Mivel egy kis idő után megszokássá válik, várakozás közben is a szádba teheted a körmeidet. Ugyanez vonatkozik arra is, ha éppen unatkozol vagy valami olyan részese vagy, ami egyáltalán nem érdekel.

Nem vagy elégedett magaddal.

A körömrágás mások számára egy idegesítő és gusztustalan szokás. Valójában te is beláthatod, hogy csak átmenetileg érzed jobban magad tőle. Ráadásul, ha hatalmas elvárásokat támasztasz magad elé, amelyeket nem tudsz teljesíteni, csalódott leszel és ez is körömrágással jár. Sőt, lehet, hogy éppen úgy, hogy észre sem veszed.

A körömrágás összefügg egy pszichológiai kérdéssel.

A körömrágás rögeszmés kényszerré is válhat. Vágysz rá újra és újra még akkor is, ha mindez tudat alatt zajlik le. A mentális állapot bizony körömrágáshoz vezethet, a rögeszme miatt pedig tartós szokássá válik, amit nagyon nehéz leküzdeni.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek