2022. szeptember 29. csütörtök

46,7 kilóra fogyott a fiatal reality sztár – Rajongói aggódnak, hogy anorexiás lett

- Advertisement -

Az egykori Towie (The Only Way Is Essex) reality műsor sztárja, Joey Turner aggodalmat váltott ki a rajongókból miután több riasztó fotót posztolt magáról, amelyeken kritikusan soványnak tűnik. Kiderült, hogy mindössze 46,7 kilóra fogyott.

“46,7 kilót nyomok, de igazából nem mérem magam. Nem érdekel, hogy mennyit nyomok. Sovány vagyok, nem tehetek róla, hogy sovány vagyok. Nem fogok bocsánatot kérni senkitől. Boldog vagyok így.”

A műsorban töltött ideje alatt egészséges súlyban volt, sőt megjelenése is egészségesek tűnt. Most azonban úgy tűnik mintha étkezési zavara lenne, vagy szándékosan koplalna, hogy lefogyjon. Rajongói nagyon remélik, hogy a körülötte lévő “támogató emberek” valóban mindent megtesznek azért, hogy megkapja a szakszerű segítséget, amire nyilvánvalóan szüksége van.

- -

Joey elmondta, hogy mindig is vékony testalkatú volt, ezért nincs ok az aggodalomra. Szerinte egyébként teljesen egészséges étrendet követ, de ezt többen vitatják. Egy átlagos napon Joey egy tál salátát eszik ebédre, vacsorára pedig szusit. Ha szórakozni megy, vodkát iszik vízzel.

“Nem eszem sokat. Nem igazán vagyok kajamániás, ám ez nem jelenti azt, hogy anorexiás lennék.” – jegyezte meg.

A divatrajongó elmondta, hogy barátai és családja tisztában vannak étkezési szokásaival, és egyáltalán nem aggódnak miatta. A vékonyabb testalkata miatt kiváltott aggodalomról Joey azt mondta, hogy megérti, de nem áll szándékában cenzúrázni a tartalmait, inkább a testét szeretné elfogadni.

“Ha őszinte akarok lenni, nem zavarnak a kommentek, csak szeretném, ha azok, akik rólam beszélnek, tudnák, hogy jól vagyok. Nem foglalkozom a kommentekkel, egyszerűen azért, mert nehéz törődni olyan emberek véleményével, akik semmit sem tudnak rólam, sem az étrendemről, az anyagcserémről vagy a súlyommal kapcsolatos orvosi múltamról.

Az anorexia egy olyan betegség, mely a fiatal nők java részét érinti, ám előfordul, hogy férfiak is szenvednek tőle. Az anorexiás beteg nem eszik megfelelő mennyiségű tápanyagot, vitamint, melynek következtében energiahiányos, fehérjehiányos, vitaminhiányos állapot jön létre. Ekkor a szervezet elkezdi felemészteni a saját, elraktározott tartalékait, ami végül kóros soványsághoz vezet.

Az orvosok és az egészségügyi szakemberek a BMI-t használják arra, hogy ellenőrizzék, hogy egy személy súlya egészségesnek tekinthető-e avagy sem. Elmondásuk szerint a normális BMI 18,5 és 24,9 között mozog. Minden 18,5 alatti érték megkongathatja a vészharangokat. Persze az is számít, hogy ki mennyi idős, mert minden életszakaszban más, és más értékhatár normális.

Ha túlságosan alacsony az érték, akkor a súly is jelentős mértékben csökken és evészavarra utalhat. Az NHS online BMI-kalkulátora segítségével ellenőrizheted, hogy neked mennyi a BMI indexed. Ezen kívül figyelmeztet, hogy az alultápláltság nem tesz jót az egészségnek. Olyan következményeket vonhat maga után, mint a csontritkulás. Ha nincs elegendő vas a szervezetben, akkor vérszegénység alakulhat ki, ami miatt kimerültnek és nagyon fáradtnak érezheti magát az ember.

Az alultápláltság emellett gyengítheti az immunrendszert így a szervezet fogékonyabbá válik a megfázásra és a vírusokra. A sovány nők ezen kívül termékenységi problémákkal küzdhetnek. Az NHS azt javasolja, hogy mindenki térjen át az egészséges, kiegyensúlyozott étrendre és próbáljon meg fokozatosan hízni.

A műsorból való távozásakor kiadott nyilatkozatában a következőket írta: “Két és fél évnyi szereplés után úgy döntöttem, hogy visszalépek és új utat választok magamnak. 17 éves koromban kezdtem el a műsort, miután a producerek megkerestek, hogy érdekelne-e a tévézés.”

Szerintetek is durván lefogyott?

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek