2022. november 29. kedd

2853 új fertőzött, 104 halott 24 óra alatt – Itt a harmadik hullám?

- Advertisement -

A koronavírus-járvány már egy éve korlátozza életünket és most már kijelenthető, hogy messze még a vége. Bár megkezdődtek az oltások ahhoz, hogy minél többen meg is kaphassák, még sok időnek kell eltelnie.

Az elmúlt huszonnégy óra alatt megugrott az új fertőzöttek száma, a tegnapi adatokhoz képest csaknem a duplájára. 2853 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírust, ezzel pedig a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma 394.023 főre emelkedett. Elhunyt 104 többségében idős, krónikus beteg, így már 14.035-en vesztették életüket a kór szövődményei miatt.

A gyógyultak száma jelenleg 301.363 fő, közülük 78.625 fő az aktív fertőzöttek száma. 4021 beteget ápolnak kórházban, közülük pedig 332-en szorulnak lélegeztetőgépre. Az elmúlt huszonnégy órában 20.855 mintavétel történt, amiből 2853 mutatott pozitív eredményt, vagyis szinte minden hetedik teszt pozitív.

- -

365.021 fő már megkapta a koronavírus elleni oltás első dózisát, míg 141.023-an már a második adagon is túl vannak. Az oltási terv folytatódik, folyik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik V vakcinával), a háziorvosok pedig a hatvan év alatti krónikus betegeknek adják be az oltást (AstraZeneca-vakcinával).

Az oltócsoportok több idősotthonba is visszatértek, valamint folyamatban van az egészségügyi dolgozók második körös oltása is. A Nemzeti Népegészségügyi Központ közlése szerint az utóbbi napokban nőtt a szennyvízben kimutatott víruskoncentráció mértéke, így már számítani lehetett arra is, hogy a fertőzöttek száma is újra emelkedni fog.

A tegnapi nap folyamán 1548 új fertőzöttet azonosítottak hazánkban és 94-en hunytak el a kór szövődményeiben. Szerdán szám szerint 19.339 koronavírus-tesztet végeztek el, így a mai emelkedés még inkább aggasztó, mert nem azért nőtt a fertőzöttek száma, mert sokkal több mintavétel történt. Már hazánkba is elért a brit mutáns koronavírus, ezért továbbra is számítani kell a gyorsabb terjedésre.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek