2022. szeptember 29. csütörtök

20 lebilincselő tény, amitől biztosan leesik az állad

- Advertisement -

Mindannyian szeretjük az izgalmakat és az érdekes dolgokat. Ha szerencsénk van, akkor sokat utazhatunk a nagyvilágban, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy bővítsük ismereteinket. Ez a lehetőség azonban nem mindannyiunk számára adott, így más módon kell kielégíteni kíváncsiságunkat. Napjainkban már nem hárul elénk túl nagy akadály, ugyanis az internet segítségével szinte bárhova eljuthatunk, legalábbis képzeletben.

Rengeteg dolog van, amire iránt érdeklődünk, ami ténylegesen leköti a figyelmünket. Nagy valószínűséggel az iskolában nem így volt, vagy legalábbis nem mindig. Szerencsére nem kell előszednünk a hatalmas enciklopédiákat vagy egyéb tankönyveket, elég csak szörfölnünk egy kicsit a neten.

Ehhez pedig mi is adunk egy kis segítséget, hiszen cikkünket olvasva olyan izgalmas információkkal és tényekkel találkozhatsz, amiket korábban talán te sem hallottál.

- -

A tüskés és szegecselt kutyagallér az ókori görögöktől származik, akik juhokat terelő kutyájukra éles, tüskézett gallérokat, nyakörveket raktak, hogy megvédjék nyakukat a farkasoktól, miközben éjjel a Sheppard-nyáj felett őrködtek.

A legnagyobb ananász világrekordját az ausztráliai Bakewellben, 2011-ben Christine McCallum termesztette. Az ananász hossza 32 centiméter, súlya pedig 8,28 kilogramm volt.

Salvador Dalí művész gyakran magával vitte az éttermi blokkokat és felbecsülhetetlen műalkotásokká varázsolta őket.

Hawaii állam lobogója az egyetlen amerikai állam lobogója, amelyen szerepel a brit zászló. Ennek oka, hogy Hawaii korábban brit gyarmat volt.

Marge Simpson haja azért ilyen extrém, mert az alkotó, Matt Groening el akarta rejteni a nyuszi füleket.

Azok a sebészek, akik heti legalább három órát játszanak videojátékokkal, 27 százalékkal gyorsabban dolgoznak és a műtétek közben 37 százalékkal kevesebb hibát követnek el.

A „karantén” szó az olasz velencei nyelvjárásból és a „quaranta giorni” szavakból származik, amelyek jelentése „negyven nap”. Annak idején a kikötni készült hajón pestis járványt hordozó patkányok voltak, így az emberek csak negyven nap elzárás után hagyhatták el azt, megelőzve ezzel a fertőzés és a pestis terjedését.

Az Egyesült Államokban körülbelül egy millió kutyát neveznek a tulajdonosok minden vagyonuk örököseinek.

A Taylor Swiftnek egy 2005-ben készített interjúban azt mondták: “Ha a zenei karrier nem fog működni, akkor hajmodell még lehet belőle”. Hét évvel később ugyanannak a nőnek adott interjút, aki elnézést kért tőle korábbi beszólása miatt.

Túlélési helyzetben, ha tengervizet innánk, akkor gyorsan kiszáradhatunk, ez pedig hamar halálhoz vezet. A fagyasztott tengervíz fogyasztása ennél kevésbé ártalmasabb. Ennek oka az, hogy folyékony formájában a sót egytized mennyiségben tartalmazza. Mivel a só fagyasztáskor elválik a víztől, az nem illeszkedik a jég kristályos szerkezetéhez.

2012-ben Mohammed Ashan, afgán tálib parancsnok a helyi hatóságokhoz fordult, hogy elmondja, tudja magáról, hol bujkál. A nyomravezetőnek ugyanis, pénzjutalmat ajánlottak fel.

A 2013 nyarán tapasztalt rendkívül meleg időjárás miatt a világon számos atomerőművet, köztük Japánban, Izraelben és Skóciában, a medúza populáció hirtelen növekedése miatt be kellett zárni. A medúzák tömege eltömítette a szűrőket, amelyek a tengervizet az erőművekbe vezetik a reaktorok lehűtése érdekében.

Leíráskor a „majdnem”(almost) szó az angol nyelv leghosszabb szava, amelynek összes betűje ábécé sorrendben van.

2012-ben Kanadában az orvosok képesek voltak kommunikálni egy vegetatív állapotú férfival. A kómás beteg, Scott Routley gondolatainak segítségével elmondhatta az orvosoknak, hogy nincsenek fájdalmai.

Lichtenstein országában rendkívül alacsony a bűncselekmények aránya, nem történt gyilkosság az 1990-es évek vége óta. Lichtenstein teljes rendőri állománya 91 tisztből és 34 polgári személyzetből áll.

Egy tanulmány szerint egy könyvesboltban az ügyfelek 3,48-szor nagyobb valószínűséggel olvasnak romantikus könyveket, ha az üzletben csokoládé illat van, valamint 5,93-szor nagyobb valószínűséggel meg is vásárolják azokat.

Sonic the Hedgehog regisztrálta magát a Guinness Világrekordok Könyvében, hogy ő legyen a valaha létrehozott leggyorsabb játékkarakter.

Egy ausztrál férfinek, James Harrisonnak egyedülálló vérplazma-összetétele van, amelyet Rhesus-betegség, egy újszülött csecsemőket érintő hemolitikus betegség gyógyítására használnak. Több, mint ezer alkalommal adományozta oda vérplazmáját, ezzel pedig rengeteg gyermek életét mentette meg.

2011-ben a kínai sebészek eltávolították egy rozsdás, törött penge végét egy férfi koponyájából, aki azt állította, hogy négy évig volt benne. A férfit négy évvel az eset előtt kirabolták és megszúrták, a penge elpattant és elakadt a fejében.

Tegyél egy párnát a hűtőszekrényre/be! Hogy, miért? Nos, május 29-én ünneplik a hűtőszekrény napját Európában és az Egyesült Államokban, ez a rituálé állítólag sok szerencsét és gazdagságot hoz a háztartásba.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek