2022. december 2. péntek

10 érdekesség a múltból, melyek nincsenek a történelemkönyvekben

- Advertisement -

Rengeteg dologról tanulunk a történelemórák során, melyeknek a nagyja szépen kikopik az évek során. Nyilván azért, mert nem találtuk annyira érdekesnek, hogy megragadjon az információ. Az ember szeret érdekességekről olvasni és szeret velük villantani a barátok előtt is.

Az internetnek számos előnye van. Egyrészt mindig találunk rajta egy cuki-macskás videót, másrészt tudjuk tartani rajta keresztül a kapcsolatot a szeretteinket, harmadrészt pedig bármikor van lehetőségünk megnézni egy-egy reklámot. 🙂 Valójában az internet végtelen információ.

Egy reddit csoport különleges és érdekes dolgokat oszt meg egymással. A csoport címe, hogy “Today i learned” azaz “Ma tanultam”… vagy mondhatnánk, hogy “ma is tanultam valamit”.

- -

Hoztunk nektek egy válogatást olyan érdekességekből, melyeket biztosan nem hallottál még.

Borisz Jelcin nagyon különleges vezető volt. 1991-ben ő lett Oroszország első választott elnöke. A vezető bármilyen nyilvános eseményen képes volt megjelenni mattrészegen. 1992-ben Kirgizisztán függetlenségét akarták kikiáltani és Askar Akajevvel kellett volna tárgyalnia. Olyan viccesnek tartotta az orosz vezető Askar kopasz fejét, hogy elkezdett rajta kiskanállal dobolni. Továbbá egyik amerikai látogatása során a Fehér Ház vendégszobájából alsógatyában szökött ki, hogy ehessen egy pizzát.

Az első világháború idején egyes kutyákat arra tanítottak, hogy menjen oda hízelegni a halálosan megsebesült katonákhoz, akik a senki földjén estek el. Ezzel megkönnyítve az utolsó perceiket.

Egyetlen ember van a világon, aki még vastüdőben él. Az első gépet 1927-ben készítették. A gyermekbénulásban szenvedők életét mentette meg a szerkezet, de valójában örökre a foglyaik maradtak.

1830-as években a svéd haditengerészet 300.000 tölgyfát ültetett abból a célból, hogy majd a távoli jövőben, ha megnő, akkor hajókat építenek belőle. 1975-re a fák teljesen megnőttek, de mire használhatták volna, addigra a hajók már fémből készültek.

A legfiatalabb francia hős egy kisfiú volt, aki futárként szolgált az ellenállóknál. Átsiklott az ellenséges őrjáratok között és üzeneteket vitt egyik helyről a másikra. 1950-ben posztumusz nyerte el az ellenállás őrmesteri rangját. Marcel Pinte 6 évesen halt meg Franciaországért.

Szaúd-Arábia véletlenül több ezer tankönyvet nyomtatott ki, amelyeken Yoda ült Faisal király mellett, miközben aláírta az 1945-ös ENSZ alapokmányát. Fogalmuk sincs, hogy történhetett ez a malőr.

Egy francia katona hadifogságba került. Ez idő alatt csak burgonyát etettek vele és életben maradt. Szerinte meg kellett volna halnia, de mivel túlélte küldetésének választotta, hogy meggyőzi a világot, hogy a burgonya valójában egészséges és tele van tápanyagokkal. Franciaországi sírját azóta is burgonyával díszítik.

1952-ben akkora szmog volt Londonban, hogy a gyalogosok a lábaikat sem látták. Nagyon sokan meghaltak, de a többségük nem tüdőprobléma miatt. Egyszerűen belehajtottak a Temzébe és megfulladtak, ugyanis nem látták a folyót.

30 évvel ezelőtt 15-17 percünk volt arra, hogy kimeneküljünk egy égő házból. Manapság körülbelül 3-5 perc áll a rendelkezésünkre. Ennek oka, hogy több a műanyag és a kőolaj alapú termék. Nyitottabbak a belterek, nagyobbak a szobák és magasabb a mennyezet. Ezek mind felgyorsítják a tűz terjedését.

Ha egy tengeri szivacsot belereszelünk a tengervízbe, akkor újra szivaccsá szerveződik. Ez az egyetlen állat, amely képes ilyenre.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek