2022. november 29. kedd

17 éves lány vesztette életét egy balesetben. A helyszínelés során egy tárgyat találtak az elhunyt lány kezében

- Advertisement -

Sajnos sokkal több közúti balesettel kapcsolatos hírről kell beszámolnunk, mint amennyiről szeretnénk. Igazából ez egy olyan téma, amiről senkinek nincs kedve írni és bárcsak ne is kéne.

Ebben az évben április 30-ig 3414 közúti baleset történt Magyarországon. Ebből 104 esetben történt haláleset. A balesetekben elhunytak száma 116 fő. Ez a szám rettenetesen sok, ha azt nézzük, hogy alapvetően egy kis országban élünk, ráadásul csak 4 hónapot vettünk alapul 2021-ből. Az autóklub statisztikáiból még az is kiderül,, hogy mi volt a fő okozója a baleseteknek. Legtöbb esetben természetesen a gyorshajtás a probléma. Ezt követően számtalan dolog lehet, ami elvonja a vezető figyelmét a “feladatáról” és megtörténhet a baj. Az egyik legnagyobb probléma a mobiltelefonozás.

Sajnos vannak olyanok, akik annyira profi sofőrnek képzelik magukat, hogy bátran nyomogatják a telefonjukat vezetés közben, mellyel komoly veszélynek teszik ki magukat és a többi közlekedőt.

- -

Egy apró történetet szeretnénk megosztani veletek, ami ugyan nem nálunk történt, de nagyon tanulságos és elrettentő lehet.

Egy 17 éves Katelyn nevű lány épp úton volt, hogy felvegye az idősebb nővérét a munkából. Útközben azonban szörnyű baleset történt. A fiatal lány nem vette észre, hogy szélsebesen közeledett egy előtte haladó iskolabuszhoz. A busz lefékezett, a lány pedig nagy sebességgel a hátuljába csapódott.

Aznap reggel több mint tizenkét iskoláskorú gyermek volt a buszon. Szerencsére egyikük sem sérült meg komolyabban. Katelyn sajnos nem volt ilyen szerencsés. Azonnal meghalt.

A helyszínelés során a tűzoltók egy szörnyű felfedezést tettek. Bár Katelyn meghalt, a mobiltelefonját még mindig a kezében szorította. A rendőrség egyértelműen megállapította, hogy a telefon nyomkodása vonta el a lány figyelmét, és vezetett a szörnyű tragédiához.

Nem szabad elmenni amellett sem, hogy a buszon utazó gyerekek számára ez milyen trauma lehetett?

A helyi rendőrök megosztották az interneten a balesetről készült fotókat és elmagyarázták, hogy mi is történt valójában. Abban bíznak, hogy pár embert óvatosságra int a történet és nem fog többé mobilozni vezetés közben.

Vigyázzunk egymásra!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek