2022. november 29. kedd

15 megrázó kép, ami bemutatja, hogy mi folyik egy COVID-19 intenzív osztályon

- Advertisement -

A világ legtöbb kórházában abszolút túltelítettség van a koronavírusos betegek miatt. A túlhajszolt személyzet mindent megtesz annak érdekében, hogy mindenkinek segíteni tudjanak. De hallani és látni két teljesen különböző dolog. Go Nakamura egy hustoni fotóriporter, aki mindenképp meg szerette volna mutatni az embereknek, hogy milyen a COVID-19 elleni harc valójában. Az Egyesült Államok Memorial Medical Centerében lehetőséget kapott, hogy fotókat készítsen a koronavírussal küzdő emberek rendíthetetlen harcáról.

A legtöbb egészségügyi intézet nem enged fotósokat a betegosztályra. Ennek több oka is van. Ez a férfi május óta több mint 20 alkalommal látogatott el ebbe az amerikai kórházba és ez alatt számos szívszorító fényképet készített.

A COVID osztályon történő fényképezésre elég szigorú szabályok vonatkoznak. Teljes védőfelszerelés szükséges, és nem készíthetett olyan fotót, melyen felismerhetőek a betegek.

- -

“Amikor az orvossal bemegyek egy kórterembe, ő megkérdezi, hogy én, mint fotós is bejöhetek-e. Vagy igent, vagy nemet mondanak. Ha nem a válasz, akkor kint várok. Ha igennel válaszolnak, akkor nagyon szigorú szabályoknak megfelelően csinálhatom csak a képeket. Nem látszódhat az arcuk. Így nagyon nehéz jó fényképet készíteni, de ez a szakmámmal jár. Egy újabb kihívás. Az embereknek látniuk kell, hogy mi folyik egy kórteremben, hogy felfoghassák végre, hogy ez nem játék.”

Az orvosi személyzet két tagja már teljesen elfáradt. Ülve elaludtak.

Az orvosi személyzet egyik tagja egy beteg kezét fogja.

Ennek a nőnek sisakos lélegeztetőgépre van szüksége. Az állapota kritikussá vált azóta.

“Szörnyű érzés! Nem vagyok orvos és ezért nem tapasztaltam még ilyet soha. Néha eltakarnám a szemem, de muszáj megcsinálnom a képeket. Az embereket tudatni kell a valóságról.”

Az ápolók a beteget forgatják az ágyban.

IV szivattyúk és elektrokardiodiagrammok egy COVID-19 intenzív szobában.

Egy hősugárzó előtt pihen az egyik ápolónő.

Hordágyat tolnak egy elhunyt beteg testével. A koronavírus egyik áldozata.

Az orvosi személyzet egyik tagja egy székben alszik, december 2-án.

Egy COVID-os beteget kezelnek épp.

Épp egy beteget vizsgálnak.

Élet-halál harc folyik.

Nincs megállás

Mindent megtesznek, hogy az emberek meggyógyuljanak.

Egy rendkívül “forgalmas” napon.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek